Velvet Monk schittert tijdens EP release

Sterk, vrolijk en dansbaar

door: Gracia Visscher. ,

Drie woorden die perfect passen bij de nieuwe en allereerste CD van Velvet Monk. Vanavond voor het eerst gepresenteerd aan publiek, die zich verzamelt in het Metropool. Aangemoedigd door veel bekende mensen en een goed gevulde zaal betreedt de band het podium. Staan ze als een huis, of worden de zenuwen ze teveel?

Sterk, vrolijk en dansbaar

Als ik aankom bij Metropool is het al duidelijk dat de opkomst vanavond niet tegen zal vallen, gezien de rij voor de kassa. De vijfmansformatie met Burcak Silkar als leadzanger is niet onbekend bij de 3voor12 radar. Bijna een jaar geleden zag ik ze voor het eerst in café de Pijp in Enschede, als onderdeel van Funky Friday. Bij dit optreden was ik al blij verrast met de nummers die de band speelde, uiteraard zelf geschreven. Met nu een nieuwe CD uit na een half jaar hard werken, breekt er wellicht een nieuwe tijd aan voor de mannen van Velvet Monk. Vanavond presenteren ze dan ook vol trots de CD met een net zo geweldig optreden.

De heren laten echter wel lang op zich wachten. Dj Justin Strikes houdt het publiek bezig met zijn skills, maar de mensen zijn duidelijk nog niet klaar om de voetjes van de vloer te halen. Nadat het publiek klaar stond om half 9, komen uiteindelijk de sterren van vanavond om half 10 de mensen vermaken op het podium. Het eerste wat opvalt zijn de vrolijke gezichten wanneer de eerste klanken uit de speakers komen. De mannen zien er vrolijk uit en hebben duidelijk wat te vieren. Na de intro komt ook de leadzanger op het podium en het feest kan beginnen, want Velvet Monk is binnen!

De hele avond heeft het publiek met een lach gekeken naar de band, want echt waar, wat zijn ze leuk! Terwijl Burcak, de zanger, zijn humor deelt met het publiek (en met succes) kijken de andere mannen met een glimlach de zaal in. Ze zijn tevreden met de opkomst en dat mag ook best, de zaal staat ondertussen al goed vol. Veel van de liedjes van Velvet Monk zijn vrolijk, maar er komen ook meer rustige liedjes langs. Deze geven mij kippenvel, vooral nummer 3 op de CD, ''Can't Do This''. De liedjes zijn echt goed geschreven en hebben 100% top 40 potentie. Naast hun eigen nummers komt ook een cover van Coldplay's ´Yellow´ langs, die de band echt geweldig uitvoert. Opnieuw is de zaal muisstil.

De hele avond draagt het publiek de band op handen, wat ze ook verdiend hebben. De nieuwe CD klinkt goed, met rustige ballads en pakkende pop/rock songs. Hiermee bewijst Velvet Monk klaar te zijn voor meer. Na een uitgebreid bedankbetoog naar elkaar en andere mensen verlaten de mannen het podium, om later in het café van Metropool een ware handtekening sessie te houden! De CD's vliegen als warme broodjes over de tafel, met alle handtekeningen erin van de bandleden. Wees geen fool en ga deze vijfmansformatie snel checken!