PlugPlantsoenPop verandert van organisatie

In 2010 georganiseerd door Burgerweeshuis

Tekst: Steven den Boer ,

Het festival PlugPlantsoenPop in Deventer zal in 2009 niet plaatsvinden. Lees nu waarom niet en wat de verdere plannen zijn.

In 2010 georganiseerd door Burgerweeshuis

Eerder dit jaar werd al bekend gemaakt dat PlugPlantsoenPop, het gratis muziekfestival in het Singelplantsoen van Deventer, in 2009 niet zal plaatsvinden. 3VOOR12/Overijssel sprak met Leo Hendriks van het Popcollectief om te vragen waarom niet en wat de toekomst van het festival gaat bieden.

“De belangrijkste reden dat het festival dit jaar niet doorgaat, is dat drie stichtingen op verzoek van de gemeente Deventer opgaan in één stichting. Puur organisatorisch dus. Stichting PlugPlantsoenPop en Stichting Deventer Popcollectief fuseren met de Stichting  het Burgerweeshuis. Na de fusie zal de Stichting het Burgerweeshuis overblijven en de activiteiten van de voorgaande stichtingen gaan uitvoeren. Met die fusie zal Hendrik Kamerman, die het festival altijd organiseerde, vertrekken. Daarom is er dit jaar niet genoeg tijd om het festival goed neer te zetten; het is tenslotte een hele bak werk.”

“Volgend jaar komt er dus gewoon weer een PlugPlantsoenPop en dan georganiseerd door het Burgerweeshuis.” Hendriks verwacht niet dat de opzet zal veranderen. “Het zal waarschijnlijk gewoon tijdens Deventer op Stelten worden gehouden, want het blijft een succesformule. Het verloopt elk jaar goed, het aantal bezoekers is prima en zelfs eventuele subsidies zijn niet nodig geweest. En dat voor een gratis festival!”

Zal het Burgerweeshuis ook niet afwijken van de formule door het festival naar binnen te halen? Hendriks betwijfelt dat: “Dat lijkt me niet. Het is tenslotte een festival en dat hoort buiten. Bovendien was ’s avonds na het festival het Burgerweeshuis altijd al de plek om na te praten en een kleine afterparty te houden.”