Kudra Mata bouwt een feest om “Legacy of Persistance” heen

Een release zoals die hoort te zijn

Tekst: Daisy Oosterbaan. Foto's: Stefan Steenbeeke & Renaldo Markus ,

Nog maar een weekje geleden sprak 3VOOR12/Overijssel met 3 Kudra Mata mannen. Op 19 juni was het zover, de release waar iedereen op aan het wachten was.
Uiteindelijk een mooie avond waarop hoge verwachtingen werden waargemaakt.

Een release zoals die hoort te zijn

De eerste band is de band Dead in Decadence. Deze band omschrijft zichzelf als ‘melodische death metal’. Daar kan ik de band geen ongelijk in geven. Ik vind de band verder een beetje saai, ik zou het ‘metal uit een handleiding’ willen noemen. De bandleden staan op het podium, bespelen hun instrument plichtsgetrouw en schudden met hun haar als het moment daar is. Het kan mijn aandacht niet vasthouden en ik besluit dan ook de zaal te verruilen voor het café van Metropool om daar een biertje te drinken, nu het nog kan.

Na Dead in Decadence is het de beurt aan Striking Justice. Afgelopen zaterdag gaf de band een optreden op Plankenkoorts weg, niet het beste wat de band ooit heeft gedaan. Vandaag laten zij echter zien dat zij het heus nog wel kunnen en is de band weer energiek en zetten zij toch weer even een vette show neer.

Dan is het de beurt de band See My Solution uit Zwolle. In 2007 bracht de band haar eerste album uit in eigen beheer en de band is geen onbekende bij metalliefhebbers. De band speelt een fijne set weg, waarbij de complimenten voornamelijk uitgaan naar de drummer. De drummer speelt strak en de band weet het publiek goed het laatste stukje opwarming te geven.

Tegen de tijd dat het tijd is voor Kudra Mata, de band om wie het allemaal draait, druipt het zweet ook van het plafond en staat de zaal volledig volgestampt met vrienden, familie, geïnteresseerden en muziekliefhebbers. Met een goede lichtshow begint het optreden van de helden van de avond. De band speelt nummers van de eerste demo, maar natuurlijk ook van de EP “Legacy of Persistance”. De liedjes waren al te horen op MySpace, maar de live uitvoering is toch eigenlijk iets wat je wel echt gezien moet hebben. De band brengt een energiek optreden waar eigenlijk niets op aan te merken is. Kudra Mata speelt zoals we ze kennen: Strak, overtuigend en inclusief een Wall of Death momentje. Een EP en een release om blij van te worden, zowel voor het publiek als voor de band.