"In Another Life": prachtplaat met persoonlijke noot

Fotoverslag van optreden Hedon van Anne Soldaat

Tekst: Judith Heemskerk / Foto's: Hendrik Jan Oskam ,

Anne Soldaat, voorheen voornamelijk bekend van Daryll Ann, besloot na lang wikken en wegen zijn eerdere bands te begraven en onder zijn eigen naam verder te gaan. Inmiddels heeft de zanger zijn album "In Another Life" voltooid en ligt deze vanaf 20 april in de winkel. Een sfeerverslag van een concert in Hedon met fantastische luisterliedjes.

Fotoverslag van optreden Hedon van Anne Soldaat

Anne Soldaat, voorheen voornamelijk bekend van Daryll Ann, besloot na lang wikken en wegen zijn eerdere bands te begraven en onder zijn eigen naam verder te gaan. Inmiddels heeft de zanger zijn album Another Life voltooid en ligt deze vanaf 20 april in de winkel.

Anne Soldaat had eigenlijk altijd al solo willen werken, zo laat hij weten in een eerder interview met 3VOOR12. In de lente van 2008 was dit dan eindelijk zover. Na een aantal gesprekken vooraf met Jason (eerdere leadgitarist van Jellyfish) werd een samenwerking gesmeed in de catacomben van Amsterdam. Nadien vertrok Soldaat naar LA om samen met Jason een cd te maken. Falkner, producer van onder andere Beck en Air, nam de productie onder zijn hoede dat leidde tot een prachtplaat.

Afgelopen vrijdag, 5 juni, was Anne Soldaat in Hedon om de prachtige nummers van dit album live te vertolken.