Een goed begin voor pauper Almelo

Pauperpop laat Almelo weer even losgaan

Tekst: Sillo van Lange ,

Afgelopen zaterdag was de eerste editie van Pauperpop, een van de weinige festivals met een grote diversiteit aan verschillende soorten muziek. Van hiphop tot metal en van house tot jazz. Met o.a. E-royal, H.I.V., Fata Morgana, Nexusz, Solid Rocks, Lux en nog veel meer…

Pauperpop laat Almelo weer even losgaan

Dat in Almelo weinig te doen is, hoef je niet tegen Bertwin Lucassen, Emar Reinita, Volkmar Volkerink en Timothy Schipper te zeggen. Deze 4 namen vormen samen de organisatie van ‘Pauperpop’. Ze vonden dat er wel wat meer aandacht voor muziek en aanstormend talent mocht zijn in Almelo en daarom hebben zij afgelopen zaterdag 30 mei de eerste editie van ‘Pauperpop’ georganiseerd.

 
De zaterdag begon zonnig maar vroeg;
om 12:30 speelde namelijk de eerste hiphop act Solid Rocks. Solid rocks bestaat uit Nathaan en G.Millio, die rauwe ‘straatshit’ naar voren brengen. De jongens hadden er zin in, hoewel ze toch wat later hadden willen spelen. Ik had de jongens beloofd om te kijken, dus ik was vroeg uit de veren om op de oude kunstwerkplaats op de Vissedijk te zijn, waar het festival gehouden werd. 
Na het optreden van Solid Rocks begon ik het festival eens goed te bekijken. Er waren 2 podia, een podium was echt een buitenlucht podium met een goeie hoogte en een grote ruimte. Het andere podium was wat specialer, dat was namelijk een open vrachtwagen waar de artiesten in stonden als ze optraden. Achter me stond een rode container waar 2 zeer getalenteerde graffiti spuiters bezig waren. Op de container werd ‘Paupers’ gespoten en ook de flyer van Pauperpop werd nagemaakt. Naast de container, in de schaduw, had je een grote buitenbar waar je je drinken kon halen. Plaatjesdraaier ‘Hofnar’ had zijn eigen kraampje waar hij zijn klassieke collectie van hiphop te koop aanbood. Er was een ‘Appie Happie’ voor de hongerige mensen en zelfs een springkussen om helemaal los te gaan. Ik zocht mijn plekje om de volgende hiphop act van de middag te zien, namelijk 2 Ons. Er waren niet veel mensen voor 2 Ons, maar ze kregen het publiek wel aardig mee. Het mooie aan 2 Ons is dat er heel veel live gebeurd, tijdens het optreden zitten er 2 leden achter de laptop die live allerlei soorten geluiden ten gehore brachten. Rond 6 uur werd het iets drukker, maar er was geen massale opkomst. De mensen die er waren, kwamen duidelijk voor de hiphop acts. Ik zelf (Sillo) speelde om 18:15 mijn show, waarna ik direct werd gevolgd door H.I.V. . H.I.V. gaf een knallende en gezellige show, al was: ‘Beedjay’ er zelf niet helemaal blij mee, hij noemde wat punten op die volgens hem beter konden. E-royal, die samen met DJ Diabastard en Kaos ‘Illskool’ vormt, gaf daarna een springende show weg met nummers als ‘Goodnight’. Toen was het voor mij echt ‘Goodnight’ want het was al weer 21:00 en ik was al 9 uur op het terrein van Pauperpop.  
 
Pauperpop blonk uit aan de diversiteit van muziek die het festival meebracht. Er was voor ieder wat wils en je hoefde alleen het terrein af om sigaretten te halen. Voor de rest was er alles. Pauperpop was tot in de puntjes geregeld, alleen de opkomst viel mij wel tegen. Verder kan ik alleen maar zeggen: Pauperpop was paupers goed!