Def Enter overspoelt Deventer met hiphop!

Def Enter (Burgerweeshuis) brengt twee hiphopfeesten in Deventer!

Tekst: Fabian Schrijver / Foto's: Stijn van Baalen ,

Met zo’n 12 acts zette het Burgerweeshuis afgelopen zaterdag het initiatief Def Enter op de stadskaart. Lees hier hoe!

Def Enter (Burgerweeshuis) brengt twee hiphopfeesten in Deventer!

Def Enter kwam 20 juni’s middags met een openluchtfeest op het Boreelplein met The Opposites, Nexusz, Siroc, The Wizards, Dance Like Us, Dichtende Straat Filosofen, Dynamic Force en Eigenwijs. ’s Avonds ging het echter als een ‘onder onsje’ verder met de K-Landen Klik, Flowstof, Urbban Fresh en The Puzzle. Meer dan 200 mensen aanschouwden het dit gedurende de dag! Lees hieronder hoe het ’s avonds verliep.

Het begrip Def Enter begint langzaam weer groter te worden in Deventer nu het, na Def Enter XL, wederom een grootschalige hiphop-operatie lanceerde. De middag op het Boreelplein werd goed ontvangen door het publiek. Er waren veel jongeren en er kwamen veel ouders met hun kinderen kijken. Door het goede weer bleef het erg druk en dankzij de goede hiphop- en dansacts die voorbij kwamen, was het een geslaagd initiatief van het Burgerweeshuis in samenwerking met ROC Aventus en Saxion.
’s Avonds ging het in het Burgerweeshuis verder met een voornamelijk Deventerse setting. Alleen Urbban Fresh  (Zutphen) moest het nog zien te maken in de hiphop-scène van Deventer.

Bij de aanvang van de avond waren er al aardig wat bezoekers in het Burgerweeshuis beland. Zo’n 30 mensen aanschouwden de eerste act. K-Landen Klik bracht deze avond hun eerste show. Deze formatie is afkomstig uit de wijk Keizerslanden en iedereen uit die wijk die wilde rappen mocht bij de start van de formatie toetreden. Dit resulteerde in een crew van rappers en een beatcreator. Het geluid liet echter nog iets te wensen over, maar ze lieten weten helemaal klaar te zijn voor de Deventer hiphop-scène door de gevestigde rapper Naamloos uit te dagen.

Flowstof was de tweede act. Deze vier rappers vanuit meerdere wijken in Deventer kwamen al met iets meer gevorderde flows en ook de beats begonnen meer te klappen. Toch waren deze beats nog niet afgemixt waardoor het geluid wederom niet optimaal was. De microfoontechniek is ook nog iets waar ze op kunnen oefenen, maar desalniettemin kwamen ze vol zelfvertrouwen en gaven ze een goede show weg. Enkele nummers werden ondersteund door de Dichtende Straat Filosofen.

Na deze twee acts uit deventer was het tijd voor ‘fresh meat’ in de scène. Organisator Iwan van Zon had hiervoor de rapper Urbban Fresh uit Zutphen opgeroepen. Samen met beatcreator Saybeats, die ook back-up rapper was, kwamen ze met erg positieve hiphop. Lekker luchtig afwisselend met variërende flows. Back-up rapper Saybeats kwam af en toe ook met eigen verses. Deze meer poëtische insteek van de rapper brengt een goede toevoeging en maakt het tot een fijne, actieve act om naar te kijken. Toch bleef het moeilijk voor de twee rappers om de Deventenaren te overtuigen.

Het publiek leek toch voor de laatste act te komen. Zodra The Puzzle het podium betrad, stond het vol voorin het zaaltje. Hij kondigde het zelf aan als: “die mocro shit”.  Met goede ‘mocro’ beats en een zeer goede microfoontechniek kwam deze energieke act goed tot z’n recht deze avond. Het geluid was zeer goed en The Puzzle kwam met vele afwisselende, maar ook erg snelle flows waarmee hij de zaal op zijn kop zette. Deze rapper, die nu vier jaar bezig is, liet zien wat hij in huis had en het publiek haalde alles eruit. Zo sloot The Puzzle een goede en gezellige Def Enter af.