Strakke gitaarriffs op zondagavond

Amerikaans Helmet en Totimoshi in Atak

Tekst en foto's: Hugo Knobbe ,

Een dag na hun optreden in Amsterdam moest het publiek de band Helmet nog even vertellen waar ze eigenlijk waren beland. Samen met Totimoshi speelde de metallegende op zondagavond in Atak.

Amerikaans Helmet en Totimoshi in Atak

Het voorprogramma van de avond is Totimoshi. De band is samen met Helmet op tour en daardoor voor het eerst in Europa. Het is nog vrij rustig in de zaal en het publiek kijkt op een afstandje naar het optreden. De band speelt zeker niet slecht, maar krijgt het publiek niet in beweging.

Pas wanneer de hoofdact Helmet begint met spelen, wordt het drukker in Atak. Er komen steeds meer mensen vooraan staan om zich uit te leven bij de strakke gitaarriffs van Helmet.
Tussen de nummers door maakt Page Hamilton, de gitarist en oprichter van de band, nog even tijd voor een gezellig onderonsje met het publiek. Page wilde nog wel even weten waar hij nou eigenlijk was, want dit was hij door zijn verblijf in Amsterdam vergeten...

Na afloop van het overtuigende optreden werd het publiek nog persoonlijk bedankt en kon iedereen met ruisende oren weer naar huis.