Programmering Dauwpop veelbelovend

Vijftiende editie nu al de moeite waard

Door: Anouk Timmerman ,

Hemelvaartsdag breng je als je uit Overijssel komt en van muziek houdt traditiegetrouw natuurlijk door in Hellendoorn. Op 21 mei vindt daar dit jaar alweer de vijftiende editie van dit festival plaats. Het programma lijkt met namen als Novastar, Milow, en Infadels veelbelovend. Ook Overijssels trots Miss Montreal is van de partij.

Vijftiende editie nu al de moeite waard

Vorig jaar was een groot succes. Recensenten Liv Krake en Daisy Oosterbaan spraken destijds over het goede weer, “een geil optreden” van Voicst, “kippenvel” bij Saybia en Krezip's “rock-queen Jacqueline” die vergeten was het prijskaartje uit haar splinternieuwe outfit te halen. Kortom, de veertiende editie was een dag om nooit te vergeten.

Hoewel het nog een maand of vijf duurt voor de bands de Hellendoornse podia zullen betreden, ziet ook de programmering voor 21 mei er nu al geweldig uit. Op vier podia zullen onder andere Infadels, Biohazard, Deathstars en Bonaparte alles uit de kast halen om het publiek te overtuigen.

Eigen land
Behalve de internationale namen zul je op Dauwpop ook genoeg talent van eigen bodem kunnen zien. Naast onze "eigen" Miss Montreal en de van oosprong uit Almelo afkomstige Ilse DeLange staat ook rocksensatie De Staat op het programma. Na een dampend en uitverkocht concert in november in Metropool en daaraan voorafgaand in september nog een bezoekje aan het Burgerweeshuis, zal bovendien De Jeugd van Tegenwoordig ook weer afreizen naar Overijssel. En Guus Meeuwis? "Die moet je één keer in je leven live hebben gezien."

Zuiderburen
Nadat EuroSonic afgelopen weekend al in het teken stond van onze Belgische Buren, heeft ook de Dauwpop-organisatie een blik Belgische Bandjes los getrokken. Novastar, Milow, The Subs en Goose: onze zuiderburen zijn goed vertegenwoordig.

Tickets
De voorverkoop is reeds van start gegaan. Kaarten kosten slechts 39 euro en zijn te bestellen via de website. Krijg je liever in de winkel je kaartje overhandigd, dan kun je op de website bovendien de voorverkoopadressen vinden.