Hiphop In Vriezenveen is groot!

HIV brengt eerste album uit doormiddel van een releaseparty

Tekst en foto's: Marthijs Ekkel ,

Hiphop In Vriezenveen (HIV) stond vorig jaar in de finale van de Grote Prijs van Twenterand. Nu is het eerste album van de jongens, die al sinds 1999 bezig zijn, eindelijk een feit. Fotograaf Marthijs Ekkel was aanwezig bij de releaseparty, afgelopen vrijdag in café 't Wapen.

HIV brengt eerste album uit doormiddel van een releaseparty

Hoe kun je je album beter promoten dan door een feest te geven. En dat hoef je de hiphoppers van Hiphop In Vriezenveen (HIV) niet uit te leggen. Rond een uurtje of elf draaide ik mijn auto op de parkeerplaats achter het café ’t Wapen. Ik voelde de grond al bewegen, en dacht bij mezelf “waar ben ik aan begonnen”.

Eenmaal binnen was ik blij verrast dat het afgeladen was met een feestende bende hiphop-liefhebbers. Hiphop is groot in Vriezenveen en dat laat men zien! Even een plekje vinden voor mijn jas en dan proberen om vooraan te komen. Na veel geduw en getrek ben ik uiteindelijk vooraan gekomen om wat foto’s te maken van de meest enthousiaste hiphoppers die ik gezien heb.

Het publiek was razend enthousiast over deze jongens, die al sinds 1999 bezig zijn. Ze waren openers op Dauwpop 2006 en hebben het vorig jaar geschopt tot de finale van de Grote Prijs van Twenterand. En nu is het eerste album, ONS kent ONS, eindelijk een feit. Op het album van het kwartet bestaande uit Whzi, BeeJay, Premium en Boogie, staan 12 tracks. Het hoesje ziet er mooi uit.

Dit jaar staan ze onder andere in het Front, waar ze het voorprogramma vormen bij Osdorp Posse. Hopelijk zetten deze ontwikkelingen door en horen we nog veel van deze jongens. Het was vrijdag in ieder geval een zeer geslaagd feestje!