Donderstenen zorgen voor opschudding!

Niemand lijkt te ontkomen aan Donderslag.

Door: Daisy Oosterbaan ,

De afgelopen weken hebben Donderstenen verschillende plaatsen in Nederland onveilig gemaakt. Bandid, de mascotte van de Enschedese Drum 'n Bass-party, is tot leven is gekomen en iedereen wil uitnodigen voor Aphrodite, Black Sun Empire en Futurebound, die op vrijdag 23 januari tijdens Donderslag voor een flink feest zullen zorgen in Poppodium Atak.

Niemand lijkt te ontkomen aan Donderslag.

Twee weken geleden heeft Bandid een bezoek gebracht aan het Enschedese poppodium Atak. Daarbij werd niets of niemand ontzien: Atak-vrijwilligers kregen op hun donder en de DJ's donderden bijna het podium af. Iedereen werd verrast door de enorme verschijning van Bandid; de vriendelijke en immense Dondersteen die zijn boodschap wil overbrengen. 450 bezoekers waren getuige van dit spektakel en zullen nog lang napraten over Bandid... Maar Bandid heeft niet alleen Enschede aangedaan. Ook Groningen ontkwam tijdens EuroSonic/Noorderslag niet aan een bezoek van de reuze-Dondersteen. De vloer van de Oosterpoort zal nog lang natrillen na een bezoek van Bandid.

Dat allemaal om 23 januari te gaan promoten. Niet zonder reden, want niemand minder dan Aphrodite wordt naar Atak gehaald. Zijn muziek onderscheidt zich door zijn opzwepende beats en ronduit monsterlijke wobblebasses en in zijn dj-sets zijn veel hiphop-invloeden terug te vinden. Al sinds 1991 scoort Aphrodite regelmatig enorme hits met eigen tunes zoals Ganja Man, Style from the Dark Side en King of the Beats, maar ook met zijn uitermate effectieve remixes. Met Aphrodite en zijn enorme overmate aan energie en bass loopt het nieuwe Atak weer eens gevaar om zijn eerste scheuren in de muren op te lopen.

De Donderstenen importeren meteen ook Futurebound vanuit de UK, partner in crime van Matrix en oprichter van het fenomenale Viper Recordings. Futurebound staat bekend om zijn hoogstaande dj-sets waarin hij continue met drie draaitafels werkt om een overweldigende muur van geluid op het publiek los te laten. Hits die op zijn naam staan zijn onder andere het meeslepende Dawn Treader en het gehele Universal Truth-album (samen met Matrix).

Twee headliners bleek nog niet genoeg. Uit eigen land krijgt Bandid de heren van Black Sun Empire weer eens over de vloer. Zoals te horen op albums zoals Cruel and Unusual, Driving Insane en het recent uitgebrachte Endangered Species, zorgt deze formatie voor een lekker duistere portie drum 'n bass. Black Sun Empire was al eerder te gast in het oude pand en blies destijds zowel pand als publiek volledig op.

Volgens Bandid komt er aan al dit gedonder nog geen einde. Hij zal op verschillende plekken in Enschede zijn boodschap verspreiden, zodat de wijde omgeving tijdig op de hoogte is van de komst van de de donderende drum 'n bass drie-eenheid. Houd dus ogen en oren open om niet verrast te worden door een donderslag bij heldere hemel!

Bestel je je ticket vooraf op www.atak.nl, dan krijg je niet alleen twee euro korting, maar maak je bovendien ook nog eens kans op een aantal donderende prijzen. Donders!