No Use For A Name garantie voor een toffe avond

Atak leent zich prima voor een avond als deze

Tekst: Daisy Oosterbaan / Foto's: Marieke Waalwijk ,

Beugels met bier, een kolkende massa mensen en oordoppen. De ingrediënten voor het punkrock-avondje in Atak, afgelopen donderdag 29 januari 2009. De avond waarop No Use For A Name tot het uiterste ging met support van Only Crime en Wreckyard.

Atak leent zich prima voor een avond als deze

De avond begint om 20:30 uur. Wreckyard trapt als local de avond af. De zaal loopt steeds maar voller en voller in het half uur dat deze band speelt. De band maakt de vertrouwde punk rock zoals het publiek die gewend is van Wreckyard. De tijd is kort, maar Wreckyard maakt er succesvol gebruik van en aan het einde van dit optreden is iedereen die aanwezig was in ieder geval klaar voor wat er verder nog komen gaat vanavond.

Dan Only Crime. De zaal is al behoorlijk vol en de stemming zit er goed in. Only Crime is een andere band dan Wreckyard of ook de hoofdact van de avond. Only Crime is meer het type hardcore punk, maar dat klinkt eigenlijk ook gewoon erg goed. Voor mij was deze band, op het luisteren van de liedjes op hun MySpace na, onbekend. Ik werd wel aangenaam verrast door de band die de eerste pit van de avond bij het publiek op gang wist te krijgen. Een band waarvan ik nog veel vaker wat wil gaan zien in de toekomst.

Dan, na twee keer een half uur voorprogramma is het moment eindelijk daar: No Use For A Name. Ze hebben een uitgebreide setlist en het publiek is vanaf het eerste nummer ontzettend enthousiast. De zaal is bijna te klein voor een band als deze, waar de band zelf ook de nodige opmerkingen over maakt. Ik vind het echt de meest geschikte plek voor dit optreden. Niemand ontkomt aan de energieke show.

Het is een optreden waarbij de nummers van het meest recente album The Feel Good Record Of The Year worden gespeeld, maar gelukkig ook nummers van eerdere albums. Dit wordt gewaardeerd en tijdens het nummer For Fiona, afkomstig van het album Keep Them Confused waagt de eerste persoon zich aan het crowdsurfen en vanaf dit punt is niemand meer te houden. Nadat de band langer dan een uur heeft gespeeld is het einde in zicht. Van mij had de band nog rustig de rest van de nacht mogen doorgaan, maar helaas. Wat mij betreft was dit de beste avond die ik zelf tot nu toe heb meegemaakt in de kleine zaal van Atak.