Goed bezocht voorproefje van Geuzenpop

Een avond Thozes, Treatment en Deadbeat

Tekst: Sean von Stockhausen. Foto's: Sean von Stockhausen en Marieke Waalwijk. ,

De deuren van het Atak café podium stonden open en de mensen hebben genoten. Een strand, een zon en muziek van Thozes, TreaTmenT en Deadbeat. Deze drie speelden in het Atak voorcafé tijdens de Geuzenpop pre-party.

Een avond Thozes, Treatment en Deadbeat

Terwijl de menigte vooral buiten stond, deed Thozes zijn ding in het café. Gelukkig waren de klanken goed te horen op het strand van Enschede en kon iedereen genieten van de strakke pop-rock van het drietal. Ze wisten de mensen mee te krijgen met aanstekelijke deuntjes en ze waren een geweldige opener van deze pre-party. Daarna was het de beurt aan het ruige TreaTmenT, de band die een korte tijd geleden nog een verse EP heeft uitgebracht. Dankzij de heren begon de zaal te knikken, een zeer lange brute set met alle nummers van hun nieuwe EP. De strakke metalriffs en ongenadige dubbelbase klonken als een muur in het café van Atak. Het was niet echt druk, maar dit maakte de leden van de band niets uit, ze speelden alsof de tent volstond. Na deze oerharde set was het tijd voor Deadbeat, de metalcore-formatie uit Enschede. Het is duidelijk dat deze mannen goed aan de weg timmeren. Overal waar ze komen, komt publiek. Tijdens het zomeroffensief hebben ze het goed gedaan en ook deze avond wisten ze het publiek te vermaken. De mannen gaan steeds een stapje verder met een cover van MC Hammer en hun fameuze Lady GaGa cover, die humoristisch gebracht werd. De mannen in hun sexy pakjes werden bedelfd in ondergoed en dat was met goede redenen.

Alle drie de bands zijn nog een keer te zien en te horen op Geuzenpop. TreaTmenT en Thozes spelen beiden op de gratis vrijdagavond en Deadbeat sluit de zaterdag avond af. Drie lokale bandjes die je zeker gezien moet hebben.