Eerstejaars in Deventer uit hun dak op The Madd

Interview The Madd

Tekst: Steven den Boer / Foto's: Patrick Willems ,

Met een gratis mini-festival konden de eerstejaars studenten in Deventer feesten op muziek van Pete Philly & Perquisite, Kraak & Smaak en The Madd. Met laatstgenoemde had 3voor12 een interview.

Interview The Madd

Deventer is met 5000 studenten zeker niet de grootste studentenstad, maar het Burgerweeshuis heeft er dit jaar in ieder geval voor gezorgd dat de 600 nieuwe eerstejaars zich er thuis voelen. Met Pete Philly & Perquisite, Kraak & Smaak en The Madd was het gratis minifestival 27 augustus op de Brink het startschot voor het nieuwe studiejaar.

De Rotterdamse beatrockers The Madd waren de openingsact op het grote buitenpodium op de Brink. Aanvankelijk was het nog vrij rustig, maar de aanwezige eerstejaars - die herkenbaar waren aan dezelfde kleur shirtjes - hadden al een gezellige sfeer gecreëerd. Na enkele nummers stroomde het plein al gauw vol, waarna Pete Philly & Perquisite het over mocht nemen. De combinatie van jazz, pop en rap liet iedereen al gauw dansen en ook met Kraak & Smaak gingen alle studenten helemaal uit hun dak.

Nadat The Madd een energiek optreden heeft gegeven, rusten ze uit in de kroeg. Zanger Dave von Raven is aan het woord, terwijl de rest van de band af en toe bijvalt of snoepjes heen en weer schiet.

Vorige week stonden jullie op Lowlands. Dat moet toch wel een bijzondere ervaring zijn geweest?

“Het was voor ons tot nu toe het grootste concert. We waren wel zenuwachtig en dat zijn we anders nooit. Backstage had ik Snoop Dogg nog willen spreken, maar daar had ik het te druk voor, haha.”

Vanavond heel wat anders: spelen voor studenten in Deventer. Hebben jullie zelf een studententijd gehad?

“Nee, we zijn na school gelijk gaan werken. Er moet toch brood op de plank komen he. We hebben trouwens een keer eerder hier gespeeld, bij de Heks. Toen ging echt iedereen los, dus dat is een goede herinnering aan Deventer.”

Heb je nog het telefoonnummer gekregen van het flirtende meisje dat vooraan stond bij het optreden?

“Nee, helaas niet. Maar wel een nummer van een ander meisje en die was veel knapper. Dus toch nog gescoord vanavond.”

Jullie beginnen langzamerhand meer eigen nummers te spelen dan covers. Is dat een bewuste keuze?

“Nee, absoluut niet. We hoeven niet perse alleen maar eigen nummers te spelen of alleen maar covers. Het is net hoe het loopt. Als we vijf eigen nummers schrijven, dan zetten we die op het album. Zijn het er meer of minder, dan maakt dat niks uit.”

Jullie hebben een erg succesvolle samenwerking met rapper Dio. Gaan jullie daar mee verder?

“Nee, we hebben gekozen voor een éénmalige samenwerking. Dat is omdat we toch allebei onze eigen muzikale carrière hebben. Het is heel moeilijk om dan samen te touren. Misschien dat we in de toekomst nog wel eens samen een nummer opnemen; dat sluit ik niet uit.”

Op 30 augustus staan Dio & The Madd op het Zomerparkfeest in Venlo en op 5 september op Valtifest in Amsterdam.