25 jaar Burgerweeshuis

Jubileum met concerten en boek

Tekst: Steven den Boer ,

Het Burgerweeshuis in Deventer bestaat dit jaar 25 jaar en dat vieren ze. Programmeur Albert Reinink vertelt over de concerten en het boek dat donderdag 3 september wordt gepresenteerd.

Jubileum met concerten en boek

Hét poppodium van Deventer, het Burgerweeshuis, bestaat 25 jaar. Om dit te vieren, organiseren ze speciale concerten en brengen ze donderdag 3 september een boek uit. Albert Reinink is al 6,5 jaar programmeur van het Burgerweeshuis en vertelt over het jubileum.

Het Burgerweeshuis bestaat 25 jaar: dat moet een groot feest zijn!
Het is absoluut een bijzonder jaar en met name dit weekend wordt dat op een leuke manier gevierd. Donderdagavond wordt het boek gepresenteerd met daarna een optreden van De Kift in de tuin. De entree is gratis. Op vrijdag spelen Red Snapper en C-Mon & Kypski. Zaterdag is er techno van Bart Skils, Lauhaus en Radion. Op zondag speelt Dirk Scheele ’s middags voor de kinderen: ons publiek van de toekomst.

Is een boek niet een beetje ouderwets?
“Ach, een dvd is ook maar een schijfje. We vinden een boek gewoon heel mooi. Iets in handen hebben is toch 1000 keer mooier. Bovendien heeft het ook te maken met beeldmateriaal dat voorradig moet zijn.”

Wat staat er in het boek?
Van alles. Natuurlijk de ontstaansgeschiedenis: hoe het gebouw werd gekraakt in de jaren 80. Maar ook concertposters, de relatie met de gemeente en concertfoto’s. De journalist die het allemaal in elkaar heeft gezet, Wilko ten Dam, heeft goed werk verricht.”

Donderdag 3 september is de presentatie van het Burgerweeshuis boek. De deuren gaan open om 20:00, entree is gratis en De Kift speelt om 21:30 in de binnentuin.