Danko Jones gelukkig niet zo'n goede hoer als Bon Jovi

Danko Jones zet met zijn rockshow Burgerweeshuis op de kop

Tekst: Andreas Kooistra / Foto's: René Jannink ,

Danko Jones laat zien dat hij weet wat een show neerzetten is. Recht-toe-recht-aan-rock ‘n roll-show met een arrogante kijk op het leven.

Danko Jones zet met zijn rockshow Burgerweeshuis op de kop

Op zondag 29 maart speelde Danko Jones in het Burgerweeshuis voor een zo goed als uitverkochte zaal. Het was alweer 6,5 jaar geleden dat hij in Deventer speelde. Samen met de Backyard Babies hebben ze het dak van de zaal gespeeld. Aanstekelijke rock ‘n roll show met een attitude.

Op zondag konden we ons opmaken voor een naar verwachting oerdegelijke en aanstekelijke rock show. In het voorprogramma een band uit Zweden genaamd de Backyard Babies. Dit is een sleaze punkrockband die het vuil weet terug te brengen in de rock ‘n roll. De muziek was strak en had op elke andere avond de hoofdact kunnen zijn. Zeker een aanrader mochten ze nog eens ergens in de buurt spelen.

6,5 jaar geleden deed Dano Jones voor het laatst in Deventer aan, liever had hij naar eigen woorden in de arena gestaan. Maar niet iedereen is, volgens Danko zelf, zo'n goede hoer als Bon Jovi. Afgelopen zondag beklom Danko Jones het podium van het Burgerweeshuis, en konden we ons opmaken voor een avond rock ‘n roll ala Danko Jones. Wat dit inhoud? Recht-toe-recht-aan-muziek met teksten over seks, vrouwen en... seks. Tussen de nummers door vermaakte Danko het publiek met zijn kijk op het leven, die door sommigen als arrogant kan worden opgemerkt, maar die naar mijn mening gewoon onderdeel is van zijn act. De muziek was ruig en snel en bij vlagen enigszins op elkaar lijkend, alhoewel dit nooit ging vervelen. Hij wist het publiek op te jutten en mee te nemen op zijn muziek, zoals het een goede artiest betaamt. De zaal was afgeladen, dronken en waarschijnlijk ook geil, getuige de vele verzoeken voor het ‘oral sex’ nummer. Precies zoals het hoort met een sleaze rock ‘n roll concert.