'Human drumkit' bij Sonata Arctica

Drie overtuigende bands in Lucky Rijssen

Tekst en foto's: Hugo Knobbe ,

Op vrijdagavond 21 november stond de metal-grootheid Sonata Arctica in Lucky. Geniet nog even mee met deze fotoreportage met foto's van de drie overtuigende bands die die avond het podium betraden.

Drie overtuigende bands in Lucky Rijssen

Al ruim van tevoren stond het publiek vooraan bij het podium te wachten. Voordat de hoofdact Sonata Arctica zou beginnen, is het eerst de beurt aan Vanishing Point en Pagan's Mind.

De Australische band Vanishing Point speelt als eerste en weet het publiek goed op te warmen. Ook de heavy metal-zang van Pagan's Mind's Nils K. Rue maakt indruk.

Wanneer Sonata Arctica begint, staat Lucky zo goed als vol. De nummers die ze spelen zijn afwisselend wat betreft het tempo en het publiek doet enthousiast mee. De zanger van Sonata transformeert het publiek zelfs tot een 'human drumkit', waarbij verschillende delen van het publiek een onderdeel van een drumstel moeten imiteren. Als dank voor de hulp, krijgt het publiek nog een laatste muzikale traktatie.

De tour van Sonata Arctica is nu bijna ten einde. Zanger Tony Kakko vertelt nog dat de band bezig gaat met een nieuw album en dat ze daarna zo snel mogelijk weer naar Nederland komen... Genoeg om naar uit te kijken dus.