100%FiftyFifty

Nieuw album van Turboglad & DaVincie

Tekst: Iris Offringa ,

"Zo’n 1 ½ jaar hebben we heel wat vrije avonden en weekenden in de studio gewerkt! Het werd een bijzondere samenwerking met veel discussie en respect voor elkaars muziekstijl. Geen spoor zonder dwarsliggers!” was hun motto. En dat laatste, dat vonden ze nu net zo boeiend. Vincent hield van Jazz en Tamar juist van Rock, maar de voorliefde voor de Hiphop werd de basis."

Nieuw album van Turboglad & DaVincie

Tamar Bastiaan en Vincent Kars (Turboglad & DaVincie) brengen volgende week een muziekalbum, genaamd “100%FiftyFifty” uit. Dit wordt op zaterdagavond 29 november gevierd in het 't Ukien in Kampen.  Het album zal verkrijgbaar zijn in de muziekspeciaalzaak “Blue Music” in Kampen.

Op het vorige album “Mijn Leefstyle” van Turboglad stonden al een paar beats van DaVincie. Zo ontstond het idee om een cd te maken, die helemaal (100%) van hen beiden (FiftyFifty) was.  De titel slaat ook op het feit dat ze voor de volle 100% met verschillende muziekstijlen aan de slag zijn gegaan. Dus niet alleen de hiphop, maar ook muziek als Jazz, Rock en Funk. Hun gezamenlijke muzikale zoektocht was begonnen. "Zo’n 1 ½ jaar hebben we heel wat vrije avonden en weekenden in de studio gewerkt! Het werd een bijzondere samenwerking met veel discussie en respect voor elkaars muziekstijl. Geen spoor zonder dwarsliggers!” was hun motto. En dat laatste, dat vonden ze nu net zo boeiend. Vincent hield van Jazz en Tamar  juist van Rock, maar de voorliefde voor de Hiphop werd de basis.

Veel mensen vragen het tweetal vaak wat echte hiphop is. Echte hiphop is volgens het duo: "oprechte innerlijk (muzikale) strijd tegen onrecht en daardoor universeel. Hiphop moet dus eigenlijk van binnenuit komen, ongeacht je leeftijd, huidskleur of de plek waar je bent."

Een toffe, maar stressvolle tijd brak aan, want naast dit werk zitten beide artiesten allebei op het VWO met bakken huiswerk. Daarnaast hebben ze in het afgelopen jaar veel optredens gedaan. Vele toffe beats, gemaakt door DaVincie, bespraken ze met elkaar en uiteindelijk zijn er 14 over gebleven. In de afgelopen 2 jaar heeft Turboglad de teksten erbij geschreven. Zijn teksten gaan niet over “Guns en Bitches” maar over de dingen, die hij ervaart en ziet om zich heen. Ze gaan vooral over zijn zoektocht in het leven. Zijn zoektocht naar …… zijn eigen ik, zijn grote liefde, verloren vrienden, muziekkeuzes en toekomstplannen.
Afgelopen zomer, toen de tracks in de steigers stonden, zagen ze eigenlijk pas goed dat het misschien wel iets bijzonders kon gaan worden. Het duo vond het toch belangrijk om een eindproducer erbij te betrekken, die het album een objectieve blik, de “final touch”  kon geven. Jasper Koekoek was de man die hen muzikaal verder kon helpen met het album. Samen met het strakke cd-design door Adriaan de Koning van flowless-design, is het een prachtig album geworden, waar we het tweetal erg trots op is. Ze denken dat veel mensen wel een stukje van hun eigen favoriete muziekstijl weten te vinden in het album. Dat maakt het album misschien wel zo apart.
De releaseparty van het album begint zaterdag 29 november 2008 om 21.00 uur in 't Ukien te Kampen. De kaarten kosten 3 euro aan de kassa. Jongeren onder de 18 kunnen voor de helft naar binnen.