Venice: god voor fans

Pure adoratie tijdens concert van Venice

Foto's: Anke Olthof ,

Op vrijdag 29 november konden fans weer genieten van de klanken van Venice. Een band die in Nederland veel bekendheid kreeg door het programma van Jan Douwe Kroeske, 2 Meter Sessies.

Pure adoratie tijdens concert van Venice

Tijdens het concert van de heren van Venice is er sprake van pure adoratie. Dames staan uren van te voren voordat het concert begint voor de deur van Hedon. Dit levert zelfs nog ruzie op met de beveiliging. Maar de dames zullen kosten wat het kost vooraan komen te staan bij het concert dan vandaag, 29 november, in Hedon gaat plaatsvinden.

Venice heeft sinds hun verschijning in 2 Meter Sessies, het programma van Jan Douwe Kroeske te maken met een zeer trouwe fanbase. Dit is tijdens het concert dan ook zeer te merken.
Handen worden in de lucht geworpen, teksten worden woord voor woord meegezongen en de vierkante meter waar men staat wordt met het leven verdedigt. Niemand mag er verder bij, want dit is hun moment. Het moment met Venice.

Muzikaal gezien is er tijdens dit concert op Venice, net als voorgaande keren, weinig aan te merken. De muziek die ze te gehoren brengen is dan misschien een makkelijk concept, een concept dat onder andere al eerder werd uitgevonden door de heren Crosby, Still, Nash en Young, toch ligt het goed in het gehoor. Venice is een band met duidelijk zeer goede artiesten en eveneens goede muzikanten. Maar Venice blijft Venice en verandert weinig. Toch maakt dit hun fans niet uit. Zij heffen nog wel meerdere keren hun handen op in pure adoratie bij het volgende concert van deze band.