Pete Philly maakt het lange wachten meer dan goed

Kick ass solo’s en zwoele dancemoves

Tekst: Gracia Visscher / Foto's: Jeroen Bruggenwirth ,

Vorig jaar was de Noorderhagen volgepakt, dit jaar staan ze in een volle Grolsch-zaal in het nieuwe Atak. Pete Philly & Perquisite spelen voor een uitverkochte zaal het dak eraf met eigen klassiekers en vette solo’s. Een verassend voorprogramma maakt de avond compleet. Genietend van elke minuut sta ik bij dit concert vooraan.

Kick ass solo’s en zwoele dancemoves

Terwijl ik richting Atak loop ben ik er al bang voor. Megalange rij, chagrijnige mensen, Gelukkig viel het allemaal nog wel mee toen ik de hoek om kwam lopen bij het Muziekkwartier. Netjes stonden de mensen in de rij met hun sigaretjes, wachtend tot eindelijk die kassa en de deur open gingen. Pete Philly & Perquisite trekken veel en divers publiek vanavond. Niet alleen uit Enschede, zelfs meisjes uit het verre Friesland zijn van de partij! Het optreden van onze mannen laat nog een tijdje op zich wachten door de enorme files en opstoppingen in Atak. Toen het personeel smeekte of de bezoekers naar het café wilden lopen, was duidelijk dat de organisatie niet helemaal soepel liep.. Megalange rijen voor de garderobe zorgden ervoor dat de helft van het publiek nog buiten stond, maar na een half uur ging de zaal open en stroomde de Grolsch-zaal langzaam vol.

Uiteindelijk ging het uitverkochte concert met een barstvolle zaal van start met het voorprogramma. Ik was totaal verrast toen deze gasten met snor en dreadlocks en al het podium op kwamen lopen. De Looptroop Rockers bestaan uit drie mannen van 30-plus, maar laat dit je niet om de tuin leiden. De hiphop en dansbare melodietjes vlogen uit de speakers en het publiek leek geamuseerd te zijn. Met lange raps en meezingstukjes waren deze mannen een geweldig trio waarvan ik totaal onder de indruk was. Vooral het nummer "Fly" is erg fijn, dansbaar en mijn favoriet. Met een aantal fans naast me is het niet moeilijk om snel op te gaan in de beat, terwijl dit normaal niet echt mijn genre is. Een welverdiend applaus voor de Looptroop Rockers, die ik graag nog een keer weer wil zien.

Na deze kerels was het even tijd voor een break, terwijl het podium klaar wordt gemaakt voor de hoofdact van vanavond. Ik was nog helemaal onder de indruk van het onverwachte voorprogramma, toen fijne klanken de zaal alweer verwarmden. Na veel geschreeuw, geklap en gegil van tienermeisjes gingen Pete Philly & Perquisite van start. Zes man stond er in totaal op het podium en frontman Pete Philly pakt het publiek helemaal in met zijn fijne stem en wel heel erg leuke moves. Een jaar geleden speelden ze nog in het oude pand aan de Noorderhagen, vanavond ging het helemaal los in de Grolsch-zaal. Het publiek had er zin in, en de mannen op het podium zeker ook. De fijne liedjes werden afgewisseld met indrukwekkende solo’s, waarbij de muzikanten lieten zien wat ze konden. Ik was vooral helemaal onder de indruk van de meneer achter de piano en de saxofonist, wat een briljante solo’s! Ook kwam de klassieker "Time Flies" langs, één van mijn favorieten van het concert. Tussen de beats en fijne pianoklanken door was er ook nog een cello te horen, in een mooie solo van Perquisite. Alleen op het podium met zijn cello speelde hij het publiek stil, om daarna weer helemaal los te gaan met de hiphop beats. Het geheel was lekker afwisselend en heel fijn voor het diverse publiek. Pete Philly was geweldig in vorm, zijn stem bleef eigenlijk gewoon super fijn om naar te luisteren, eigenlijk hoor ik hem toch liever zingen.

Zo kan ik nog wel even doorgaan over de hoogtepunten van de avond, maar eigenlijk is het gewoon kort samen te vatten. Ik was echt onder de indruk vanavond van de muzikaliteit en heerlijke nummers van beide acts. Looptroop Rockers is een dikke tip, maar Pete Philly was toch wel de master vanavond met Perquisite en de andere vier mannen. Fucking lekker optreden, ik ga dan ook tevreden en mét een poster naar huis.