Overijsselse bands op EuroSonic

Thozes, Ottoboy en The Freaks naar Groningen

Iris Offringa ,

Op vrijdag 16 januari 2009 is Het Pakhuis in Groningen het podium voor Thozes en Ottoboy uit Enschede en The Freaks uit Deventer. Nieuw dit jaar is dat het optreden wordt ondersteund met twee gratis showcases. Op vrijdag 9 januari staat het drietal in het Burgerweeshuis, Deventer en op zaterdag 10 januari in Atak, Enschede.

Thozes, Ottoboy en The Freaks naar Groningen

Overijssel heeft een vruchtbare bodem voor nieuw poptalent. Kunst & Cultuur Overijssel (KCO) heeft voor het 5e achtereenvolgende jaar drie bands geselecteerd die mogen optreden op het internationale EuroSonic festival in Groningen. Op vrijdag 16 januari 2009 is Het Pakhuis in Groningen het podium voor Thozes en Ottoboy uit Enschede en The Freaks uit Deventer. Nieuw dit jaar is dat het optreden wordt ondersteund met twee gratis showcases in Overijssel. Op vrijdag 9 januari staat het drietal in het Burgerweeshuis, Deventer en op zaterdag 10 januari in Atak, Enschede.

KCO heeft de bands geselecteerd vanwege hun muzikale prestaties en talent en wil laten zien dat in Overijssel bijzondere talentvolle bands te vinden zijn. De bands krijgen hiermee de kans zichzelf buiten de provinciegrenzen te laten zien.

The Freaks doen wat ze leuk vinden. Superstrakke, maar dansbare muziek maken en denderende liveshows in blauwe pakjes. Alles mag en alles kan, van carnaval tot over-de-top-rock, grooven met orgels, konijnenoren en een meisjesdrummer. Hoe gekker hoe beter!

Ottoboy, the oneman trashband, maakt Rock & Roll van het ruige soort. Na jarenlang ploeteren in allerlei bands en frustratie over de moeite die het kostte om die bands aan het spelen te krijgen besloot hij dat alleen spelen het makkelijkste was.

Vier van de zes leden van Thozes studeerden aan de “Artez PopAcademie”, waardoor ze constant konden experimenteren met structuren, harmonieën, geluiden en melodieën. Dit resulteerde in datgene wat Thozes vandaag de dag is: een vrijwel uniek mengsel van jaren ’60 pop, jaren ’90 indiepop en moderne rock.

EuroSonic is uitverkocht, kaarten voor de showcases zijn gratis verkrijgbaar bij de podia. Op beide showcases worden 2 vrijkaarten voor Eurosonic verloot onder de aanwezigen.