Ik stond erbij en ik keek ernaar

Foto-expositie ter ere van 10 jaar 3VOOR12 in Atak

Anouk Timmerman ,

Van 4 december tot en met 5 januari in de oefenruimtes van Atak: de expositie 'Ik stond erbij en ik keek ernaar'. De expositie staat geheel in het kader van het tienjarig bestaan van VPRO's 3VOOR12 en geeft een goed beeld van de kracht van de 3VOOR12-community.

Foto-expositie ter ere van 10 jaar 3VOOR12 in Atak

In het kader van het tienjarig bestaan van VPRO's 3VOOR12 is begin 2008 de expositie samengesteld die deze maand in Poppodium Atak te bekijken is. De popfotografie staat centraal: ruim 30 foto's van popevenementen zijn te bekijken. Bij de foto's zijn ook fragmenten uit recensies te lezen en geluidsopnames te beluisteren.

Met een kleine duizend vrijwilligers beschikt 3VOOR12 over een wijd vertakt netwerk dat tot in de kleinste pophonken van ons land reikt. Deze vrijwilligers publiceren wekelijks vele artikelen op foto's op de 3VOOR12/lokaal-websites om verslag te doen van de lokale popscene. Van de Zwolse Pieter-Henk van Wijk (Night Junky) is een publieksfoto bij Opgezwolle te bekijken.

In de expositie staat niet de individuele fotograaf, maar het collectief centraal. Popliefhebbers uit het hele land schreven samen recensies, maakten de foto's en geluidsopnames. Samen zijn ze in staat geweest de essentie van de Nederlandse popscene in beeld te weergeven.

Na een maandje Enschede zal de reizende expositie richting Groningen vertrekken, waar de foto's tijdens Noorderslag ook nog te bekijken zijn.

De expositie vindt plaats in de oefenruimtes van Poppodium Atak van donderdag 4 december tot en met 5 januari. De ingang van de oefenruimtes bevindt zich aan het Willem Wilminkplein 3. Openingstijden: maandag tot en met vrijdag 12:00-22:00.