3voor12 Noord-Holland

Nieuwe Muziek: Lemon

Gastrol voor Stereo MC's zangeres Cath Coffey op nieuwe single

Begin dit jaar heeft Lemon de song How Can You Rhyme That Shit? uitgebracht en nu gaat er min of meer een wens voor Ralf Hesen van de Amsterdamse band in vervulling. Daar waar ze eerder nog met hun voorbeelden van Stereo MC's op het podium hebben gestaan, is op de nieuwe single Before We Fade To Grey de zangeres Cath Coffey van dezelfde Stereo MC's te horen.

Lemon heeft een fijne eerste helft van het jaar achter de rug met de succesvolle release van de single How Can You Rhyme That Shit? die hier ook op 3 voor 12 Noord-Holland is besproken. Daarnaast heeft de Amsterdamse band de nodige optredens gedaan op onder meer het NDSM Vrijhaven Festival, op het Rollend Keukens Festival en twee keer als voorprogramma van Stereo MC's (in Breda en Hoofddorp).

Before We Fade To Grey lijkt een verwijzing te maken naar de illustere single van Visage met Steve Strange in de jaren tachtig. Niet onlogisch, want het geluid wat Lemon brengt is de zogenaamde 'Nedchester' wat gebaseerd is op een stroming uit Manchester. Toch gaat het op de single om het leven en de liefde die we elkaar geven.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12