‘A tale so familiar’ heet de tour van het 27-jarige multitalent Nana Adjoa. In de maanden oktober en november reist ze er zowel binnen- als buitenland mee door. Maar vier van de negen shows vinden plaats in poppodia in Nederland. Hierna gaat de band naar New York, San Francisco, LA en San Diego. Tijdens de tour laten Nana Adjoa en haar band zowel oude als nieuwe nummers én de nieuwe single 'Sometimes Love is Evil' horen. De tweede stop van de tour was afgelopen zondag in Bitterzoet in Amsterdam, thuisfront van de zangeres.

Nana Adjoa lijkt een beetje verlegen het podium te betreden. Ze speelt twee nummers van haar EP’s 'Down at the Root' (pt. 1 en pt.2). Beide dromerige nummers waar qua genre moeilijk een vinger op te leggen is. Het publiek wordt nieuwsgierig gemaakt. Dat de muziek die Nana maakt, niet verlegen is laat ze horen bij de nieuwe singel 'Sometimes Love is Evil', een dromerig maar stoere indie-popsong. Waarbij het warme stemgeluid van Nana het publiek al snel betovert. 

Over de opbouw van de set lijkt Nana goed te hebben nagedacht. Het zit mooi in elkaar: er wordt van een mysterieuze start naar een echte climax toegewerkt. Het publiek wordt tijdens het vierde nummer 'DOOA' verrast door toetsenist Daniel van Loenen, die op een groot blok gaat staan en een prachtige trombonesolo te horen brengt. Er verschijnt een glimlach van oor tot oor bij zowel de band als het publiek. Veelzijdigheid zit er aan alle kanten in.

Zo spelen ze na het nummer met de solo nog een nummer van de EP, waarbij ineens Felbm (Eelco Topper), de dj die het voorprogramma verzorgde het podium opduikt. Hij geeft een gigantische solo weg op een synthesizer, waardoor het jazzy nummer een elektronische, bijna psychedelische twist krijgt. Door de  volgende meer poppy, swingende nummers lijkt het optreden tot de climax te komen totdat ineens de band verdwijnt en Nana solo met één spotlight op haar gezicht het gevoelige maar vrolijke ‘No Sleep’ inzet. Nana stelt zich kwetsbaar op en zorgt met haar warme zachte stem dat het publiek muisstil is. Ze vertelt "These great times frased as golden, you and i both know there over". Hierop komen alle bandleden het podium op en zingen "But that’s allright".

Eigen weg

Nana Adjoa heeft in verschillende bands gespeeld, zoals die van Janne Schra, Sue The Night en A Polaroid View. Tijdens dit optreden is te zien hoe ze is gegroeid als artiest en op de voorgrond hoort.

De band is er één die niet alleen muzikaal weet wat ze eruit kan halen, maar ook heel fijn is om naar te kijken. Ze straalt enorm veel plezier uit. Bij elk nummer zoeken de muzikanten elkaar op en lachen ze met elkaar. Dat de muziek niet in één genre valt te plaatsen, is geen belemmering voor ze. De betoverende, melancholische en soms soulvolle en jazzy sound maken het optreden van Nana Adjoa een compleet verhaal.

Nana Adjoa en haar band staan 18 oktober in Luxor Live en 24 oktober in Het Paard in Den Haag en daarna gaat ze New York, San Francisco, LA en San Diego laten horen wat ze kan.