De sleuteltracks voor rockers Canshaker Pi

"Dit luisteren we vaak als we pumped willen worden voor een show."

Sjoert Bakker ,

"Canshaker Pi rammelt, sputtert, raast en schreeuwt zonder genade" was eerder dit jaar te lezen op 3voor12. De Amsterdamse band maakt jongehondenrock waarin graag rusteloosheid, adrenaline en puberale frustraties worden vertolkt. 3voor12NH besloot om de bandleden te vragen naar de nummers die de bandleden de inspiratie en de energie geven voor de muziek die ze maken.

Asha Bhosle & Chorus - Udi Baba

Dit nummer hoorden we voor het eerst op ITGWO, toen onze goede vriend Jeroen Dankers het opzette en we konden gewoon niet stilzitten! We proberen, mede door deze track, nu veel meer wereldmuziek in onze muziek te verwerken. In onze nieuwe opnames is dat zeker terug te horen! Doet het goed op feestjes.

Braz Ft. Mocromaniac, Fresku, Pietju Bell en Killer Kamal (Prod. by Han Solo) - Testosteronbommen

Beste Nederlandse nummer van 2016. Punt. Deze track luisteren we vaak als we pumped willen worden voor een show, het is een supervet en energiek nummer dat ons heeft laten zien dat politiek engagement helemaal niet truttig of belerend hoeft te zijn. Daarbij heeft Killer Kamal een fire verse.

The Hollies - He Ain’t Heavy He’s My Brother

Dit nummer kwamen we tegen in een oergezellige bruine kroeg in Groningen en we hebben allemaal een traantje weggepinkt. Dit is hét perfecte nummer voor de terugreis na een show, en heeft ons geholpen een emotionelere draai aan onze muziek en dan vooral onze teksten te geven. Tijdloze klassieker.

Op donderdag 6 oktober treedt Canshaker Pi op tijdens Club 3voor12 NH, in het Alkmaarse Podium Victorie met Jeangu Macrooy en Tony Clifton.