In april startte gemeente Castricum een promotiecampagne met de slogan 'voor liefhebbers'. De bordjes zie je overal hangen in het centrum. Dat er voor de muziekfan ook wat te beleven is, bewijst Uit Je Bak Festival. Één keer per jaar mag het lokale podium De Bakkerij uitpakken met dit gratis toegankelijke festival in het Willem de Rijkepark. Dit jaar werd de elfde editie gehouden op 30 juli en 3voor12 Noord-Holland was erbij.

Het programma is goed uitgedacht. Zo heb je de rechttoe rechtaan gitaarbands als Djangus, JAGD en Canshaker Pi afgewisseld met meer op electronica gerichte acts als CUT_ en FATA BOOM en bands die daartussen vallen zoals Phoam.

Opvallend is dat jong en oud erg aandachtig luisteren naar alle verschillende bands. Lokale New Wave-groep WAVEZERO maakt bijvoorbeeld wat sombere muziek voor een openingsact maar wint het publiek toch voor zich.

Naast deze vrij intense artiesten zorgen reggaeband Born A Tribe, singersongwriters Close 2 Fire en soulzanger Chris Alain voor de meer relaxtere festivalmomenten.

Als Uit Je Bak Festival 2017 als een écht visitekaartje dient van De Bakkerij, belooft het een voorspoedig jaar te worden voor het culturele podium!