Met New Bomb Turks, Meatbodies, The Gories, BARTEK, Cocaine Piss, The Jerry Hormone Ego Trip en vele andere toffe acts kon het niet anders dan een smerig goede zaterdagavond worden. En dat werd het met deze editie van Kliko Fest zeker! Tussen alle springende, bezwete en bier zuipende bezoekers in liep deze avond een team van 3voor12Noord-Holland rond voor backstage interviews en om verslag te doen van dit rock ’n roll festijn in Patronaat.

Het Amsterdamse garage-rock trio BARTEK is een bonk vol bravoure. Voor BARTEK speelde The Gories een indrukwekkende show in de grote zaal, waardoor Bartek als tussendoortje bestempeld wordt, gezien de kleinere locatie. Toch blijkt het een stuk meer dan een tussendoortje te zijn en kan BARTEK zich tot één van de grote verrassingen van de avond rekenen.

Het Patronaat Café staat voor aanvang al redelijk vol. De aanwezigen, vooral mannen, leveren een wat onrustig en benauwd voorprogramma voor BARTEK. Stipt om half twaalf bewegen zich groepen jonge dames richting het podium. Het al aanwezige publiek bekijkt dit aandachtig en besluit toch even te blijven staan.

De eerste akkoorden worden aangeslagen en er bewegen zich mensen de zaal in- en uit. De band klinkt jeugdig door het powerpop akkoordenschema en de onverstaanbare zang. In het refrein van het eerste nummer, schreeuwt de zanger met enorme overtuiging herhalend het woord "nothing". Een moshpit breekt uit en de band breekt los. Dat broeierige van de zaal wordt omgezet in een gezellige sfeer gedurende het hele optreden.

De energie van de drie twintigers steekt het publiek aan. Het zweet, de drukte en vooral het enthousiasme doet denken aan drie puppies die achter een bal aan rennen. Er wordt gecrowdsurfd, gedanst en druk meebewogen. Het is niet alleen de energie dat het publiek aansteekt, maar ook de overtuigende nummers die foutloos en vlot gespeeld worden. De band lijkt steeds sneller te spelen en de nummers sluiten daar goed op aan.

Het bravoure van de mannen houdt het optreden spannend en wild, maar qua dynamiek, opbouw en ritmes lijken de nummers erg op elkaar. Het roept de vraag op of Bartek ook zonder liveshow overtuigend overkomt. Het laatste nummer beantwoordt de vraag: er wordt zonder stijlbreuk een zwaarder en trager nummer ingezet, met een opwindende stonerrock sound. De band past deze sound erg goed en verrast het publiek.

De show heeft afwisseling genoeg om de spanning hoog te houden, met als grote bewijs het knallende begin en de prikkelende afsluiter. Bartek is een paarlustig trio dat met zijn energie de hele zaal tot beweging brengt en interesse wekt naar meer. BARTEK heeft met deze lekkere garage-rock set Kliko Fest in ieder geval alvast plat gespeeld.