Voor het derde jaar op rij wordt op 24 juni het Boardlife Festival gehouden bij het strand van Luna in Heerhugowaard. De omgeving rondom watersporthuis en restaurant SKEEF leent zich er goed voor. Op het festival staan wake-, skate- en longboarden centraal maar is er ook te genieten van surfbandjes, waterpolo, beachvolleyball en een hot tub.

Het weer valt dit weekend toch wel een beetje tegen na de hittegolf van de week ervoor. De stroom bezoekers komt daardoor pas later op de dag het festivalterrein opgewandeld. Gelukkig is er rekening gehouden met eventuele regenbuien en staan de bands droog. Op het muziekprogramma staan Alms House, Native Young, Close 2 Fire, General Jabbah en Starfish.

De bands laten zich niet kisten door het mindere weer. De gemoedelijke sfeer blijft er bij Close 2 Fire zelfs in nadat er wat technische problemen ontstaan. De jongens uit Castricum zijn gewend om in akoestische setting op te treden en komen in de strandtent goed tot hun recht. Ook Native Young heeft er zin in, al is het bij deze Zuid-Afrikaanse formatie wel een gemis dat er niet met de hele band gespeeld wordt.

Ondertussen vliegen de wakeboards over het meer. Met een kabelsysteem behalen de boarders een flinke snelheid en het behendigste stel laat een aantal trucs zien. De minder gevorderde hebben wat moeite met balans houden maar krijgen ruim de mogelijkheid om te oefenen.

Met zes man in de tent is het toch behoorlijk krap voor General Jabbah. Vandaar dat menig bandlid af en toe het publiek in loopt om wat adem te happen. De muziek past goed bij de chille vibes die volop aanwezig zijn op het festival.

Daarna neemt Starfish het stokje over die een groepje fans heeft meegenomen. De haren zijn nog nat van het wakeboarden maar worden met plezier drooggeschud op de muziek. Ook de onlangs uitgebrachte single 'Another View' wordt akoestisch gebracht. Na het optreden volgt er nog een 90's bingo, waarbij natuurlijk strandhanddoeken en zonnebrillen te winnen zijn. Aan het eind van de dag bewegen de festivalgangers zich naar de afterparty in poppodium Victorie.

Op de afterparty treden General Jabbah en Starfish nog een keer op, maar nu mogen ze dat op volle sterkte. De zaal van Podium Victorie is gevuld met strandballen en luchtbedden waar het publiek tijdens de optredens mee gooit. De bekende festivaltruuk 'met z'n allen gaan zitten en wachten op de climax om op te springen' wordt uit de kast gehaald en het bier vloeit er rijkelijk.

Na een dag van hangen in een surfers- en skatersparadijs zit Boardlife Festival 2017 erop en mag het festival als geslaagd bestempeld worden. Al is er voor volgend jaar alvast meer zon besteld om het plaatje helemaal compleet te maken.