Het aantal vrouwen dat op podia staat en achter de schermen werkt, is nog altijd kleiner dan het aantal mannen. Maar rocken doen ze er zeker, die dames. En dat mag best wat meer in beeld worden gebracht. Daarom bieden we iedere maand een vrouw in de muziekindustrie een online podium en laat ze zien wat haar zoal bezig houdt.

Nadieh Bindels

Werkt als: Hoofdredacteur van 3voor12Noord-Holland, floormanager bij Bimhuis, freelancer op het gebied van communicatie, productie en projectmanagement

Voor: 3voor12 Noord-Holland, Bimhuis en verschillende opdrachtgevers, vaak gerelateerd aan muziek, waaronder MOJO/ Lowlands, Gemeente Haarlem en Nightcare

Bezig met: Het overdragen van het hoofdredacteurschap, want ik stop per 6 september. En het voor de laatste keer regelen van een Club3voor12NH-editie, want een laatste feestje moet natuurlijk wel.

Nog zo het één en ander, waar je binnenkort wellicht meer over zal horen. En niet te vergeten: kijken wat voor avonturen ik aan zal gaan, nadat ik het 3voor12NH-stokje heb overgedragen.

 

Ik liep de trap op, de gang door, op de bonnefooi het kantoor binnen en trof daar precies degene die ik nodig had. Het was in december 2016. Ik was de kersverse hoofdredacteur van 3voor12Noord-Holland en was ondertussen bezig met het vak freelance voor mijn studie Journalistiek, waar ik klussen voor nodig had. OOR zat destijds vijf minuten fietsen bij mij vandaan. En ja, waarom zou je het niet gewoon proberen? Vol goede moed en positieve energie stapte ik naar binnen, waar ik de hoofdredacteur van het toen in mijn ogen gerenommeerde popjournalistieke magazine trof. In eerste instantie had hij geen interesse in de enthousiaste student, maar ik hield voet bij stuk. Ik wist mezelf naar binnen te praten, kreeg koffie en stortte opgetogen mijn pitch over tafel.

“Maar vertel eens, waarom wil je dit eigenlijk? Je weet toch wel dat de popjournalistiek een mannenwereld is?” Ik keek hem vol ongeloof aan. Er is veel wat ik verwacht had, maar dit.. Mijn geslacht dat een rol speelt in mijn werk. ‘DOE NORMAAL, in welke tijd leef jij’, dacht ik, maar is niet wat ik zei. Want ondanks deze uitspraak, die mijn oren deed klapperen, wilde ik op pad om een recensie te schrijven voor het magazine waar ik een hoge pet van op had.

Ik kreeg voor elkaar wat ik wilde. En heb voor elkaar gekregen wat ik wilde. Ik mocht op pad voor OOR en werkte ondertussen keihard om 3voor12Noord-Holland terug op de rit en kaart te krijgen. Toen ik ruim tweeënhalf jaar geleden begon als hoofdredacteur, was er vrij weinig over; er was geen content en vrijwel geen redactie meer. Ik heb er keihard aan getrokken om daar verandering in te brengen. Om te proberen 3voor12Noord-Holland terug te brengen naar een staat die ze verdient, die de Noord-Hollandse popscene verdient.

De afgelopen jaren heb ik daarvoor met heel veel fantastische vrijwilligers gewerkt, waaronder een trouwe kopgroep geheel bestaande uit vrouwen. En geloof me, die zitten niet in die kopgroep omdat ze vrouw zijn, maar omdat ze er keihard voor gaan en ontzettend goed zijn in wat ze doen. We hebben samen, met en voor nul euro, iets heel moois bereikt. En daar heeft geslacht niets mee te maken. Als je ergens echt voor gaat, kan je heel veel bereiken. Daar ben ik dan ook nog steeds heilig van overtuigd.