Het aantal vrouwen dat op podia staat en achter de schermen werkt, is nog altijd kleiner dan het aantal mannen. Maar rocken doen ze er zeker, die dames. En dat mag best wat meer in beeld gebracht. Daarom bieden we iedere maand een vrouw in de muziekindustrie een online podium en laat ze zien wat haar zoal bezig houdt.

Cindy Belmon

Naam: Cindy Belmon

Werk: Creatief directeur, muziekprogrammeur, conceptontwikkelaar, projectmanager en marketingmanager

Werkt voor: Nightcare en Eventcare

Komt uit: Amsterdam

Bezig met: Sunny Side Up Festival! Op 2 en 3 augustus organiseren wij dit intieme festival op mijn favoriete eiland: Texel. Voor info zie: www.sunnysideupfestival.nl Buiten alle producties, festivals en het bezoeken van concerten ben ik vaak ergens in de natuur te vinden, het liefst in de buurt van de zee en in de zon!

Ken je dat gevoel van onbeschrijfelijke vrijheid, inspiratie en nostalgie? Dat gevoel ervaar ik keer op keer als ik op de boot naar Texel sta. Voordat ik kon lopen kwam ik al op Texel en sindsdien heb ik geen jaar gemist. Voor vakanties, familie en sinds kort ook voor ons eigen muziekfestival aan het Texelse strand!

Op Texel komen mijn werelden samen: het gevoel van vrijheid en inspiratie, het ophalen van liefdevolle herinneringen, de natuur én het creëren van een plek voor opkomende talenten, livemuziek en culturele activiteiten.

Door Eventcare ben ik betrokken bij festivals tot wel 100.000 bezoekers, maar een klein evenement als Sunny Side Up met 1000 bezoekers, waar echte liefhebbers van muziek en levensgenieters samenkomen, laat mijn hart het snelste kloppen. Hoe kleiner de ruimte en hoe intiemer de setting, hoe puurder de connectie is die ontstaat tussen artiest en publiek.

Op het Texelse strand wordt dit gevoel nog meer versterkt, doordat je bijna tot geen bereik hebt. Hierdoor zijn we ‘verplicht’ om op te gaan in het moment en te genieten van de muziek, de omgeving, de mensen en alles eromheen. In een tijd waar we constant online en bereikbaar zijn, is het belangrijk om af en toe een break te nemen. Ook tijdens een concert of festival, want die ervaring wordt naar mijn mening niet beter door de lens van onze telefoon.

Met Sunny Side Up willen we iets nieuws creëren op Texel: een ware festival-vakantie op of naar ons mooie eiland. Een kruisbestuiving tussen jong en oud, tussen eiland en de overkant. In deze intieme setting bij Strandpaviljoen Twaalf met de zee als decor, hebben we te gekke tropische live acts uitgenodigd voor het ultieme vakantiegevoel. Zoals onder andere de Afro-Caribische act The Bongo Hop die debuteert in Nederland, de reggaeband Bare Jams uit de UK, de Texelse hiphopper Jerry Island, de opkomende live act Three Little Clouds uit Amersfoort, de reggae-soulzangeres Mary May uit Frankrijk en de Amsterdamse producer met Mexicaanse roots The Flexican.

Ik hoop dat bezoekers van Sunny Side Up hetzelfde gevoel van vrijheid zullen ervaren als ik zodra ze op het eiland arriveren!