Het aantal vrouwen dat op podia staat en achter de schermen werkt, is nog altijd kleiner dan het aantal mannen. Maar rocken doen ze er zeker, die dames. En dat mag best wat meer in beeld worden gebracht. Daarom bieden we iedere maand een vrouw in de muziekindustrie een online podium en laat ze zien wat haar zoal bezig houdt.

Liza van den Brink

Naam: Liza van den Brink

Werk: Programmeur, Marketeer, DJ 

Werkt voor:  Patronaat, Parksessies

Komt uit:  Haarlem

Bezig met:  Fulltime hiphop en nachtprogramma maken voor Patronaat, waar ik ook zelf de marketing voor doe. Daarnaast programmeer ik sinds 2016 de muziek bij Parksessies en draai ik als DJ onder mijn alias LEEZY WORLD PEACE op allerlei leuke plekken en ben ik 1/2e van AM:Klub, wat ik samen met mijn partner in misdaad Henk doe. Oja, ik zit ook nog in het bestuur van Surfana Festival!

Laatst had ik het met mijn nicht over het feit dat als je in de muziek werkt je iedere avond wel naar een show of borrel zou kunnen. Het bezoeken van shows, of het aanwezig zijn bij borrels is het allerleukste, maar ook het meest gevaarlijke deel binnen ons werk. Zelf programmeer en promoot ik sinds een aantal jaar shows en nachten bij Patronaat. Ik begon in 2011 achter de bar en uiteindelijk werd me in 2014 een plek geboden op kantoor. Daar heb ik nooit lang over hoeven nadenken, aangezien Patronaat voor mij aanvoelt als een tweede huis én tweede familie. Het bezoeken van eigen producties na een week fulltime op kantoor knallen zit in je systeem als je dit werk doet. Mijn vriendin kijkt me nog weleens met een moe gezicht aan als ik om half twaalf ’s avonds m’n jas aantrek om even te kijken hoe de nacht verloopt in Patro. Tijdens mijn late bezoeken kijk ik door de meest kritische bril mogelijk om de volgende keer de puntjes op de juiste i’s te zetten. Ik spendeer die avonden en nachten het liefst tot de deuren weer op slot gaan en de zon opkomt. De meesten die mij kennen, weten dat als ik gedag zeg het nog wel een uurtje (of twee) duurt eer ik weer op de fiets naar huis spring. Doordat alles in zo’n snelheid gaat vergeet ik nog wel eens goed voor mezelf te zorgen. Dat wil zeggen: na een weekend goed doorzakken met wat biertjes hier en daar, is uitslapen en bankhangen dichterbij dan vroeg opstaan en de fiets pakken. Sommige lichamen kunnen dit makkelijk aan, dat van mij vindt dat wat moeilijker. Om die reden ben ik sinds een tijdje bezig om alle tellers op nul te krijgen en m’n lijf goed te verzorgen met veel water, goed eten en een flinke tijd geen alcohol. Op zoek naar een leefstijl die bij mij en dit leven past. In het verleden heb ik wel eens een alcoholvrije maand in februari gedaan (de kortste maand van het jaar), maar nu heb ik er in totaal nog tien te gaan. Na nu een maand zonder ben ik al zestig bier lichter en heel wat frisse ochtenden na een nacht doorzakken rijker. Of het saai is, nope! Ik ben nu de beste 0.0 biertjes aan het ontdekken, dus als je me ziet; voel je vrij er een te tippen. Cheers!