Het aantal vrouwen dat op podia staat en achter de schermen werkt, is nog altijd kleiner dan het aantal mannen. Maar rocken doen ze er zeker, die dames. En dat mag best wat meer in beeld worden gebracht. Daarom bieden we iedere maand een vrouw in de muziekindustrie een online podium en laat ze zien wat haar zoal bezig houdt.

Eva van Leeuwen

Naam: Eva van Leeuwen

Werk: Zangeres, Songwriter, Performer, DJ, Workshopleider

Werkt voor:  Freelance

Komt uit:  Haarlem, geboren en getogen in Vlissingen

Bezig met:  Eigen werkproject SYNGA,  twee opleidingen: Conservatorium en Pedagogisch Medewerker Jeugdzorg

Het einde van het jaar nadert weer. De perfecte tijd om even terug te kijken. Lekker cliché misschien, maar wel heel belangrijk om te beseffen wat er allemaal goed gaat en wat beter kan. Vooral die eerste is een uitdaging want in mijn ogen kan altijd alles beter, haha. Ik denk dat dát een beetje muzikant-eigen is. Wat ook muzikant-eigen is, is die supersterke drive om te blijven creëren, te laten zien wat we maken en anderen ons geluid te laten horen en voelen. Wij muzikanten hebben de mogelijkheid om mensen echt te raken en dat is en blijft speciaal, vind ik.

 

Mijn 2019 was vrij hysterisch en bijzonder. Ik studeerde af aan het conservatorium, lanceerde mijn eigenwerk project genaamd ‘SYNGA’, gaf in september mijn eerste SYNGA show in een stampvol Bitterzoet Amsterdam, harkte mede daardoor nog 4 optredens binnen en op 3 januari 2020 drop ik mijn eerste single (HOLY SHIT!). Een lekkere start waar ik stiekem best trots op ben.
 

In 2019 heb ik ook een lange donkere periode kunnen afsluiten. Ik leer mezelf iedere dag beter kennen en weet nu hoe ik met mezelf en mijn angsten om moet gaan. Dit maakt het eindelijk ook iets makkelijker om me volledig te storten op het schrijven en produceren van mijn eigen muziek zonder mezelf daarbij in de weg te zitten.
 

Ook zijn dit jaar twee liefdes samengekomen. Tijdens het geven van een rap/muziekworkshop voor en met jongeren en hun gedetineerde vaders in de gevangenis van Vught, kwamen mijn skills vanuit mijn andere opleiding pedagogisch medewerker jeugdzorg én muziek samen. Iets waar ik stiekem al langere tijd op hoopte. Deze workshop (die ik samen met collega-muzikant en goede vriend Danny La Haye gaf) heeft diepe indruk gemaakt. Muziek brengt mensen samen. In dit geval verscheurde families, die na afloop allemaal een mp3tje met een samen geschreven rap en de stemmen van hun kind of vader kunnen koesteren. Zo simpel kan een geluksmomentje zijn. Hopelijk is dit de eerste van een mooie reeks waarbij we veel vaders/moeders en kinderen dit kleine geluksmomentje kunnen bieden.
 

En dan nu al even stiekem vooruit kijken... 2020 wordt voor mij het jaar van SYNGA, het opzoeken en verleggen van eigen grenzen, groeien en vooral genieten van alle mooie dingen die ik ga doen binnen de muziekindustrie. Mijn motto: bij twijfel, gewoon doen! GO GO GO!

Fijne feestdagen!