Het aantal vrouwen dat op podia staat en achter de schermen werkt, is nog altijd kleiner dan het aantal mannen. Maar rocken doen ze er zeker, die dames. En dat mag best wat meer in beeld gebracht. Daarom bieden we iedere maand een vrouw in de muziekindustrie een online podium en laat ze zien wat haar zoal bezig houdt.

Bobbi (Margriet Planting)

Naam: Bobbi (Margriet Planting)

Werk: Zangeres, muzikant, model en performer

Werkt voor: Bobbi, Zazí,

Bezig met: tour met Nouvelle Vague langs 4 Nederlandse podia, de release van 3e single en het Album ’Un Jour’ in 2020

Sinds ik als meisje van 4 met mijn vader (Simon Planting, Contrabassist) mee mocht op tournee, en in Carré en in de kleedkamers rondwaarde, was ik gefascineerd door muziek en alle magie die op het podium verscheen…, Op mijn 8e begon ik met cello spelen en op mijn 16e leerde ik mijzelf gitaar spelen. Toen ik in 2009 het Concours de La Chanson Alliance Française won met Zazí ging het balletje voor me rollen. Ik heb 7 jaar non-stop getoerd en daar is uiteindelijk mijn Franse alter ego Bobbi uit geboren. Na jaren podiumervaring waaronder een groot optreden in het voorprogramma van Aznavour, voelde ik me sterk en vertrouwd genoeg om de Franse chansons vanuit een nieuwe invalshoek te benaderen. Er ging al een wereld voor me open toen ik als klein meisje voor het eerst in mijn leven ‘Je T’Aime Moi Non Plus’ hoorde.

 

Mijn muziek noem ik Pop Rouge, een combinatie tussen de zwoele Franse chanson en een moderne uitvoering. Een hedendaags verlangen naar de sensuele, klassieke Franse romantiek die in mijn mening meer en meer door ons steeds snellere leven vergeten wordt.

Heimwee naar verliefd zijn is dan ook de basisemotie van mijn muziek. Verleiding door vertrouwen, zoekend naar connectie waarbij de grenzen van de liefde worden afgetast, tot aan de rand van de afgrond, soms eroverheen. Met mijn muziek vier ik ook juist de mooie verschillen tussen de seksen; de schoonheid van de vrouw durven te benadrukken en de macht die uit gaat van de vrouwelijke verleiding, waarvan ik denk dat veel vrouwen daar zelf juist zo veel hunkering naar hebben. 

Voor mijn debuutalbum Un Jour, dat in 2020 uitkomt, zocht ik contact met de beste schrijvers, muzikanten, componisten en producenten om samen met mij deze droom de wereld in te brengen. Samen met producer Reyn Ouwehand (Vanessa Paradis, Benjamin Biolay), Gerry Arling en Cristal G. werkte ik 2 jaar aan het album. Daarbij werd ik ondersteund door de beste muzikanten uit Parijs: Denis Benarrosh (Carla Bruni) op de drums, Nicolas Fiszman (Charles Aznavour, Julio Iglesias) op basgitaar, Roman Bly op hoorns en het Quinetique String Quartet. Het album neemt je mee door mijn ultieme dag als ik maar 1 dag te leven zou hebben. Gevangen door de Franse hoorn, het verlangende zuchten en strelen van de strijkers en de sexy baspartijen à la Melodie Nelson neem ik je mee in een dag van Bobbi.