Voor de finale van Mooie Noten 2024 zijn drie finalisten overgebleven die op zondag 30 juni hebben moeten uitmaken wie met de prijs aan de haal is gegaan. GRAP Amsterdam die de popprijs organiseert heeft niets te klagen, want de finale heeft in een zonnig Vondelpark Openluchttheater plaatsgevonden met finalisten Coos, levi boon en Wolfgang.

Wolfgang

levi boon

Coos

Geen gemakkelijke opgave voor jury

'Van klein breekbaar naar krachtig en rauw, een belofte voor de toekomst'

Tijdens de finale wordt het de jury niet makkelijk gemaakt, maar na een stevig beraad is de jury eruit en gaat Wolfgang er met de winst vandoor. Met zijn 15 jaar is hij de jongste Mooie Noten winnaar tot nu toe. Volgens de jury heeft Wolfgang een sterke podiumpresentatie waar hij bijzonder weinig moeite voor hoeft te doen. Wolfgang bereikt het hele park en weet het publiek moeiteloos om zijn vinger te winden. ,,Van klein breekbaar naar krachtig en rauw, een belofte voor de toekomst", luidt het commentaar. Naast de drie finalisten heeft het publiek ook kunnen genieten van optredens van Midas en Tangarine. 

Wolfgang gaat naar huis met een studio photoshoot door Richard Tas Photography, studiotijd bij de Abbey Road Institute, een waardecheque van Dijkman Muziek, repetitietijd bij de Q-Factory Amsterdam, zakelijke coaching door een specialist van GRAP en diverse optredens.

Naast het prijzenpakket kregen tijdens de competitie de zeven halvefinalisten een speciale workshop over home-recording, social media en muziekrecht in de Abbey Road Institute. De drie finalisten namen in aanloop naar de finale op dezelfde locatie een professionele live video op, die ze kunnen gebruiken als promotiemateriaal. Deze video's komen in deze zomer online. Teasers van de video's vind je op de GRAP Instagram.