The Void heeft zich laten horen tijdens de releaseshow van hun nieuwe EP ‘Water & Fire’. Hoewel het gaat om de EP onder de aandacht te brengen heeft dat een meervoudige reden, want niet alleen de tracks van de EP lopen in elkaar over dat doet het tijdens het optreden ook.

Voorpret

Drummer verrassing

Het begint al op de socials als Anouk Wolf waarop The Void hun publiek al lekker maakt. ,,Onze nieuwe EP is nu overal te beluisteren met vier songs die in elkaar overgaan, zodat jullie er thuis precies zo op kunnen dansen als tijdens de show”, zegt Anouk over de EP. Daar is al helemaal niets aan gelogen. Naast Anouk, Ruben Bausch en Lennard Moors heeft The Void nog een verrassing. Kevin Smal doet als drummer mee en geeft al extra slagkracht mee bij de vette synthesizers, elektro en beats die de beide heren al vanaf hun keyboards en synthesizers laten horen. Al vrij snel weet The Void de kleine zaal in Patronaat Haarlem om te toveren in een discotheek.

Energiek

Flarden van illustere danceproducer uit beginjaren tachtig

Als je het heel nuchter bekijkt, is de zaal misschien wel te klein, want het muzikale bereik mede door de stem van Anouk is groot. Uptempo met songs van de eerdere EP INTO THE VOID en de verse WATER & FIRE. Het begint met het titelnummer van de spiksplinternieuwe EP. Er bestaat geen tijd om op adem te komen. ‘Energiek’ is het woord. De trein dendert eigenlijk door. Bij LIKE NEVER BEFORE zitten er zelfs elementen die doen denken aan de illustere producer Patrick Cowley uit San Francisco, die in de begin jaren tachtig geluiden uit synthesizers en keyboards heeft weten te halen, die nu wat minder moeite kosten. High energy is hier wat de klok slaat. Een muziekstijl in de dancescene die vooral in de begin jaren tachtig tot halverwege de jaren tachtig in veel clubs gemeengoed zijn geweest. The Void weet deze stijl moeiteloos in het nu te brengen.

Meeslepend

Trance element bij ‘ROUND & ROUND’

Toch weet The Void meeslepende elementen in het optreden aan te brengen. Het is niet alleen maar energie, want rustpunten moeten er ook zijn in de nachtclub die Patronaat Haarlem heet. Enkele weken ervoor weet The Void in Alternative FM met een akoestische set juist te overtuigen dat de songs en tracks ook dan recht overeind blijven. ROUND & ROUND is daar misschien niet helemaal het goede voorbeeld van, maar wat tempo betreft blijft het wat meer achter. Sterker nog er zit een trance element in deze song. De combinatie van synths, elektro, dance en de charmante kant van techno vormen de basis van The Void en dat zit strak in elkaar, wat ook weer komt door Ruben Bausch die trouwens zelf ook heel even te horen is op één van de nummers. Met onder meer IRON SKIN sluit The Void het optreden af en dat de band nog veel energie over hebt om er misschien wel een nacht tegen aan te gaan.