Indie is een vrij groot begrip en dat blijkt wel in de juli uitgave van Club Pussycat in Podium. Dat blijkt wel uit het aanbod met optredens van Katie Koss, Max Hell en Panda Noir. De muziek mag verschillend zijn, want waar de één indie haast combineert met jazz, zit er bij de ander zelfs rafelige randen aan. Alle drie de acts hebben al een Popronde achter de rug.

Max Hell

Max Hell

Rammelrock neemt vlucht

Als er iets een vlucht neemt, is het wel de muziek van Max Hell uit Amsterdam. In de Popronde van 2023 heeft de band die bekend staat om hun gruizige rammelrock behoorlijk wat optredens gedaan. Daarnaast heeft Max Hell zich laten zien tijdens Eurosonic Noorderslag begin dit jaar.

In het prille voorjaar van 2024 komt Max Hell met hun EP Who The Hell Is Max. Soms denk je te maken hebben met kalme songs, maar zoals bijvoorbeeld op Lulu (de opening op de EP) ontbrand het nummer helemaal aan het eind. Bij First Moon On The Man zit zelfs een psychedelisch randje. Toch weet Max Hell te ontroeren met bijvoorbeeld Saddest Song. Rafelig is het beste wat bij de band past en het is een band die je in kleine zweterige zalen kan aantreffen.

Katie Koss

Katie Koss

Katie Koss is een Oekraïense en haar echte naam is Katja Poltavets en is één van de muzikanten die tijdens deze aflevering van Club Pussycat te zien en te horen is. Katie maakt met haar zwoele en soulful indie-pop. In 2022 is ze uitgekozen voor de Popronde.

Voordat ze de EP I’m Getting Better eerder dit jaar heeft uitgebracht, heeft ze in 2022 de single Girl U Did Good en Pretty Girl in 2022 uitgebracht. Katie is er één van eigen zelfstudie. Ze onderzoekt zichzelf, verwondert zich over haar perspectief en reflecteert over onderwerpen als vrijheid, female empowerment, zelfbeschikking en multiculturaliteit. Terug naar de EP I’m Getting Better waar zelfs een jazzy vibe in doorklinkt, zit veelal deze omschrijving, want met zelfstudie is het de bedoeling om meer wijsheid te verkrijgen. Hoewel de EP alweer een tijdje uit is, past dit toch echt wel in deze tijd van het jaar.

Panda Noir (met Esmé Gabeler)

Panda Noir

Meeslepende indie door de ogen van de jongere generatie

Nog een band die een Popronde heeft gedaan en wel de Popronde in 2022. Panda Noir is een band waarvan de leden veelal hun educatie hebben gevolgd aan het Conservatorium van Haarlem, maar waarvan bijvoorbeeld Esmé Gabeler weer oorspronkelijk uit Zuid-Holland komt.

Inmiddels heeft de band al een EP release achter hun naam staan. Dat is Failed Being Wise. Een zoektocht naar wijsheid door vooral het ondervinden met de ervaringen die vooral jonge mensen in het leven op doen. Donker is de indie van Panda Noir best wel te noemen. Dit jaar heeft de band Its Not My Birthday (hiphiphooray) uitgebracht. Panda Noir heeft zowel stevige kenmerken als ingetogen songs waarbij de verhalen vooral worden verteld vanuit het perspectief van een jongere generatie. De muziek is in ieder geval meeslepend.