Zandvoorts duo Siggy & D1ns, ook wel Sigmar en Daan, geven hun eerste eigen liveshow in de Melkweg. Het begint drie jaar geleden als ze bij hun single ‘Rondjes’ een clip opnemen nabij het Zandvoortse circuit op en sindsdien hebben ze onder meer singles uitgebracht, met meerdere samenwerkingen met grote namen in de hiphopwereld. Album ‘Op De Zeeweg’ is net een maand uit en een groot succes, met hits als ‘180’ en ‘Dingen Die Ik Doe’.

Laten Het Lukken

Bijzondere vriendschap

Het concert begint om 21.00 en om 20.30 is zowat de hele zaal al vol. DJ Criss draait ondertussen om het publiek te vermaken. Het zijn bijna alleen maar jongeren, strak aangekleed met een mixdrankje in de hand. Als om iets over negen de lichten uitgaan, wordt de zaal gelijk weer verlicht door alle telefoons die de lucht in gaan om de entree van Siggy en D1ns te filmen. Ze starten met nummer Laten Het Lukken, alle telefoons gaan één voor één weer omlaag. De vriendschap tussen Sigmar en Daan is bijzonder en maakt ze zo’n goed duo. ‘Droom Sinds Klein’ gaat over hoe ze dit sinds jongs af aan al willen doen, en het is ze gelukt. ,,We waarderen jullie allemaal”, vertelt Sigmar, ze geven elkaar een dikke knuffel. Dat ze zo’n sterke band hebben, maakt het optreden sterker. Ze zijn in harmonie met elkaar en spelen goed op elkaar in. Ook bedanken ze hun ouders en familie, die er altijd voor ze geweest zijn.

Jarige Job

Publiek rapt feilloos mee

Bij het nummer Grown Man verschijnt Nederlandse hiphop-titaan Hef opeens op het podium. Het publiek wordt wild en de voorheen opgedoekte telefoons komen weer tevoorschijn. De teksten lijkt iedereen te hebben geoefend, feilloos rapt het publiek met ze mee. De jongens krijgen nog een knuffel van Hef, “Nog een applaus voor Bundy”, roept Daan op. Nu de energie zo hoog ligt, is het perfecte moment voor nog een gastoptreden. ,,We hebben gehoord dat er een jarige is in de zaal”, ze roepen de jarige op om het podium op te komen en hij mag z’n twee vrienden meenemen. De jarige en z’n vrienden mogen even met ze optreden en krijgen de microfoons overhandigd. Het mogelijk gênante scenario dat ze de tekst niet kennen komt gelukkig niet van pas, All Eyes On Me rappen de vrienden klakkeloos woord voor woord.

Big2 en Josylvio

Losser en broeieriger

De verrassingen zijn nog niet klaar. Big2 manoeuvreert zich op het podium en niet veel later volgt Josylvio. Siggy en D1ns zijn op zichzelf al een goede act, maar alle gastoptredens maken de show af. Het is bijzonder dat ze nu al met zulke grote namen op het podium mogen staan, en maakt hun eerste eigen show een groot succes. Zelf lijken ze ook enorm trots en vol geluk, ze komen steeds losser en lijken ze zich meer op hun gemak te voelen. Het wordt ook steeds broeieriger, Sigmar doet zijn hoodie uit en Daan volgt kort daarna. ,,Ik moet nog even chest kweken”, grapt Daan.

Met Josylvio

Rondjes

Lang gewacht en gekregen!

Het einde van de avond nadert en in de zaal wordt steeds meer gevraagd om het nummer waar het allemaal mee is begonnen: Rondjes. Ze hebben er nog steeds niet aan toegegeven en doen alsof het concert is afgelopen. Het klassieke toegift volgt en ze sluiten de avond met het geliefde nummer. Hun hele entourage komt het podium op, en hiermee is het einde van hun eerste concert gekomen. Het eerste concert dat een goede toon zet voor de rest van hun carrière, getekend door hun sterke vriendschap.