Bij de introductie van de avond, pakt Rens Weijenborg van het drietal zelf even het woord. Daar vertelt hij hoe hij onder de indruk is van de kwaliteiten van Notulist. De jonge hiphopper neemt de loftuitingen van zijn collega met zichtbaar genoegen in ontvangst. Het drietal Rens, Jaïr & Ome Uncle zelf hebben al wat muzikale vlieguren gemaakt. De heren hebben er allemaal zin in en waar het hoofdzakelijk een feestje is, hoewel er ook serieuze elementen in zitten.

Notulist

Notulist

Serieuze kant met zijn kijk op de wereld

Zestien is Noah Tukker zoals hij in het echte leven heet en laat horen dat hij inmiddels weer een stap verder heeft gemaakt. Patronaat Haarlem is geen onbekend terrein, want in 2023 is Notulist nog te zien geweest tijdens de finale van de Rob Acda Award waar hij als winnaar van de Night Editie zijn optreden in de grote zaal het publiek in beweging weet te krijgen. Ook nu lukt het Notulist om de aandacht bij het publiek te krijgen. Met zijn brief aan de wereld, weet hij opnieuw bij het publiek binnen te komen, hoe hij als jonge wereldburger naar de wereld kijkt. Dat Notulist bezig respect te verdienen, blijkt wel uit Lorenzo Cortés die ook al op het podium staat. Lorenzo is een wat meer door de wol geverfde rapper en hiphopper, maar de combinatie levert een mooie dynamiek op tussen Notulist en Lorenzo.

Notulist spreekt jong publiek aan

Zowel zang als rap

Notulist spreekt duidelijk het jonge publiek aan. Hij beschrijft zijn eigen leven zoals hij die ook al heeft meegemaakt op het Schoterlyceum in Haarlem. Immers Op De Fiets is nog steeds één van zijn liedjes die super toegankelijk is en juist dat leven beschrijft. Of hij dat ook over twee of vier jaar nog zal laten horen, is de vraag. Ook Notulist wordt elke dag wijzer en dat bewijs zit alleen al in dat nummer, omdat Notulist ook zingt. Daarmee laat hij tegelijkertijd zijn veelzijdigheid zien en vooral ook horen. Waar het op deze avond om de beats gaat, werkt Notulist ook met een gitarist waar hij zijn liedjes en raps op uitwerkt. Vlot en makkelijk in het gehoor liggende liedjes met pakkende hiphop arrangementen is wat Notulist bij past.

Rens, Jaïr & Ome Uncle

Rens, Jaïr & Ome Uncle

Volgend jaar opnieuw in de Melkweg

Als er een drietal die je op een hiphop avond erbij kan hebben, dan zijn het wel Rens, Jaïr & Ome Uncle dat wel. Als het lukt om het publiek te bespelen, zijn zij dat wel, getuige hun eerdere optredens tijdens Into The Great Wide Open op Vlieland en in de Melkweg. ,,We hebben leuk nieuws”, zegt Rens , ,,we mogen volgend jaar weer in de Melkweg spelen”. Het is alvast een aankondiging dat het drietal ook daar weer opnieuw te zien zal zijn. De kracht van het drietal is dat alle drie een eigen inbreng hebben Ome Uncle staat achter de draaitafels en Jaïr is verantwoordelijk voor het ritme binnen het trio en alle drie rappen ook.

Funky hiphop met elektronische beats

Naast de lichte kant ook de donkere kant

De echte knallers zijn het titelnummer van Staart Van de Draak uit 2022 en van het album RJO 3 Je Vriendje Heeft Een Time Out. Rens, Jaïr & Ome Uncle zijn meer dan alleen een hiphopformatie, want er zitten ook andere stijlen in. Sommige nummers klinken funky met een vette elektronische beat. Bij Natte Honden neigt het zelfs na dance maar door de strakke rap van Jaïr zit er vaart in het verhaal van de drie vrienden. Dan een moment waar de drie geen rekening mee hebben gehouden. Vanuit het publiek is er de wens om een nummer te laten horen, waar uiteindelijk Rens, Jaïr & Ome Uncle aan voldoen. De persoon die het verzoek doet, doet mee op het podium en doet volop mee met Disco. ,,Hij kent de tekst nog beter dan wij”, zegt Rens na afloop van het optreden. Bovendien is de tekst van dat nummer behoorlijk hilarisch en tegelijkertijd ook metaforisch. Bovendien zit er een vleugje vunzigheid in. Ook de meest recente singles van het tweetal zijn te horen. Zoals Kaviaar en Aardbei. Op eerstegnoemde laten Rens Jaïr & Ome Uncle ook de donkere kant horen.