Eigenlijk zijn de nieuwe singles van ANNABELLE en de Noord-Hollandse band DayFish op vrijdag 27 juni uitgekomen, maar ze zijn toch de moeite waard om te worden meegenomen. Het thema ‘mentale gezondheid’ in de muziek en bij songwriters is een belangrijk onderwerp. Ook ANNABELLE heeft het erover op haar nieuwe single. DayFish haalt de inspiratie voor hun debuutsingle uit nieuw leven met daarbij een paar logische vragen.

ANNABELLE

Kwetsbaar liedje over eigen waarde

Ben Ik Genoeg gaat over jezelf op de eerste plek zetten en je eigenwaarde niet meer af laten hangen van externe factoren maar uit jezelf halen. In dit kwetsbare liedje laat ANNABELLE zich van een gevoelige kant horen.

Deze innerlijke strijd is voor haar niet altijd makkelijk geweest. Een proces met veel schommelingen in haar mentale welzijn. Dit liedje slaat voor ANNABELLE terug op deze moeilijkere periode waarin ze te maken had met mentale uitdagingen, mede door een laag zelfbeeld. Naarmate zij hier meer is over gaan praten en dankzij therapie, komt ze erachter dat dit een universeel thema is en dat meer mensen met deze onzekerheid leven. Deze geloofsovertuiging, die diepgeworteld kan zitten in ons systeem en verbonden is met de relatie die wij als mens met onszelf hebben, heeft ANNABELLE in deze single vertaald. Tijdens het maakproces heeft ze veel kunnen verwerken en een plek kunnen geven.

Vanaf de bridge kantelt het nummer en zingt ze 'of ben ik genoeg, als ik durf te geloven, dat ik ook met scherven, nog steeds mag blijven dromen'. Waarna ze zingt 'nu ben ik genoeg want, zal nooit meer mezelf als tweede zien'. Uit dit laatste deel haalt ANNABELLE veel kracht.

Diezelfde kracht hoopt ze andere mensen die zich verbinden met haar muziek ook te geven; dat haar muziek dient als een punt van herkenning, steun en moed. Ook hoopt ANNABELLE dat deze mensen zich door haar muziek gehoord en gezien voelen en een stukje minder alleen.

DayFish

Nieuw leven werkt inspirerend op eerste single

Sebastiaan Rozendaal van DayFish is iemand de dag plukt. Dat is misschien ook wel terug te horen in de eerste echte single die de Amsterdamse band, hoewel de band binnen de provincie wel heeft rondgezworven.

De single I Like The Way You Are die DayFish uitbrengt heeft volgens Sebastiaan de karkatertrekken van onder meer Jason Mraz. Toegankelijke popmuziek en dan ook nog eens met een zomers tintje. De single past in deze tijd van het jaar. De single past zelfs bij de manier van leven van Sebastiaan, want daar gaat de single I Like The Way You Are min of meer over. ,,Het gaat over het verwelkomen van nieuw leven, het overdenken van wat dat allemaal behelst en wat nieuw leven te wachten staat. Ik werd geïnspireerd door de geboorte van mijn nichtje. Hoe je omgaat met hoogte en diepte punten is een keuze en uiteindelijk is dit leven geen eindstation dus ga er maar in mee”, zegt Sebastiaan van DayFish over hun eerste single.