Zoals op Goede Vrijdag al gemeld is het een topweekend wat betreft nieuw materiaal en daarom op deze eerste Paasdag de tweede helft, met daarin Nederlandstalig singlewerk van May Evans en Wolfie en het pittige werk van een band uit Andijk met als naam Searching Valentine.

Wolfie

De gevolgen van een relatiebreuk

Dat Wolfie een heel leven achter de rug heeft, doet hij al uit de doeken op de EP Omhoog uit 2023. Daarna heeft Wolfie de singles Niet Meer The Same en Stay With Me uitgebracht.

Wolfie zit niet stil. Nadat hij in het voorjaar van 2023 Omhoog uitbrengt, levert dat behoorlijk wat reacties op. Wolfie verschijnt op 30 mei van dat jaar in de uitzending van NADIA met als thema ‘Jong & Dakloos’. Omhoog gaat over zijn leven als dakloze. In de uitzending vertelt Wolfie over zijn ervaring met tegelijkertijd een boodschap naar dak- en thuislozen in een uitzichtloze situatie.

Met alles aan bagage heeft Wolfie opnieuw een single uitgebracht. Deze keer een thema waar eigenlijk iedereen wel in het leven mee te maken heeft gehad en dat is vertrouwen. Zo heeft de single ook. ,,In het melancholische pop-rap nummer omschrijf ik een relatiebreuk waarna ik het lastig vond om überhaupt nog iemand te vertrouwen. Op kalmerende gitaar klanken neemt ik je mee in mijn gedachten over de situatie. in de week van 1 april zal er ook een videoclip verschijnen van de track, gemaakt door Malpatin’, vertelt Wolfie over de single.

May Evans

Dubbel en ambivalent gevoel

De combinatie Nederlandstalig met neo-soul is niet alledaags, maar May Evans doet het. In die vorm weet ze met har kraakheldere en bijna hypnotiserende wijze de ziel in te kruipen.

Dat is met haar nieuwe single Papa wederom het geval. ,,Dit nummer is de meest eerlijke brief die ik aan mijn vader kon schrijven. Op de dag van release is het 8 jaar geleden dat hij overleed, en elk gevoel daaromheen is dubbel. Ik mis hem, maar voel hem nog altijd dichtbij me. Het is verdrietig, maar ben er ook aan gewend geraakt. Door dit te schrijven besefte ik me: feeling is healing. Telkens als ik dit live zing troost het me weer opnieuw, en hopelijk zo ook de luisteraar. Met Papa luid ik mijn nieuw muzikaal streven in; openhartige pop vol emotie. Minder beat-driven en met meer akoestische invloeden, om ruimte te maken voor de tekst en de kracht van kwetsbaarheid”, zegt May Evans over de nieuwe single.

Searching Valantine

Andijk schudt op de grondvesten

Bijna niemand in Noord-Holland heeft wellicht nog van deze band gehoord, maar nu is het zover dat Searching Valentine naar buiten toe treedt met de single Solitude. Naast Eurydice uit Den Ilp en No Offense uit Enkhuizen weer een band uit de polder die stevig werk maakt.

,,We zijn een band uit Andijk bestaande uit jeugdvrienden, die al hun hele leven samen muziek maken. Milan Nieuweboer verzorgt de baslijnen, Chrisitaan Gebhard de catchy keys, Rens Venema speelt gitaar en zingt en ik ben de drummer. In de corona tijd hebben Rens en ik veel van onze eerste nummers geschreven. Toen we in 2021 mochten optreden op de Avond van Andijk, hadden we daar uiteraard een band voor nodig. Milan kenden wij al van vroeger en was een van onze muzikale boezemvrienden. Christiaan is een middelbare schoolvriend die tegenwoordig van muziek zijn werk heeft gemaakt”, vertelt drummer Hein Keur van Searching Valentine.

De band heeft behoorlijk wat tijd in hun nieuwe single gestopt. ,,Solitude is dus onze eerste single van deze EP en gaat over teenage angst, alleen zijn tussen de mensen na een avond stappen en het gevoel jezelf te verliezen. Het is nog maar het begin van deze band uit Andijk.