Als allerlaatste van de grote releasestortvloed op vrijdag 5 april, is het de beurt aan Wendy Moore. Zelf heeft Wendy veel te melden, want het is een mooi einde geweest van de maand maart geweest voor haar met een optreden op het talentenpodium van AFAS Live in Amsterdam. Daarnaast is de Zandvoortse songwriter een overeenkomst aangegaan met muziekuitgeverij BMG.

De wereld van giftige relaties

Spooky intro

Met een nieuwe single laat Wendy Moore weer van zich horen. Haar nieuwe single Hell On Earth is een meeslepend nummer dat de complexiteit van relaties verkent. Ze heeft de song zelf geschreven samen met Tjeerd van Zanen en Stijn van Rijsbergen. Volgens Wendy neemt de single je mee op een emotionele reis, van de hemelse hoogten van liefde tot de duistere diepten van giftige relaties. Hell On Earth markeert een nieuwe fase in het geluid van Wendy Moore, waarbij ze haar geluid verder ontwikkelt in een wat meer rockachtige richting. De intro van de nieuwe single alleen al kent een ‘spooky’ begin. Met dit andere geluid blijft Wendy toch haar eigen manier van songs schrijven houden en zit nog steeds het geluid in wat haar inmiddels zo ver heeft weten te brengen.

Publishing

‘Kans om mijn creativiteit verder te kunnen blijven verkennen’

Er is nog meer nieuw rondom Wendy. Ze heeft officieel een publishing deal getekend bij BMG, een van 's werelds meest vooraanstaande muziekuitgeverijen. De muziekuitgeverij die onder meer de muziek van David Bowie en Mick Jagger heeft uitgegeven. Deze samenwerking opent nieuwe mogelijkheden voor haar om originele composities een groter bereik te geven en zo zegt ze zelf om haar creatieve visie te delen met een wereldwijd publiek. Dat dit voor haar veel betekent, blijkt wel. ,,Ik ben ontzettend dankbaar voor de kans om mijn creativiteit verder te kunnen blijven verkennen. Het is een eer om deel uit te maken van de BMG-familie en ik kijk ernaar uit om samen te werken aan nieuwe projecten en mogelijkheden”, zegt ze hierover.

AFAS Live

‘Opgegroeid in AFAS’

Een mijlpaal voor de Zandvoortse songwriter is een optreden op et talentenpodium van AFAS Live op 28 maart van dit jaar (zie foto hierboven). Iets waar Wendy met heel veel plezier op terugkijkt. ,,AFAS was zo leuk! Toen ik binnen kwam stond mijn naam overal op de borden. Ik ben zowat opgegroeid in de AFAS dus om dat te zien was echt geweldig. Het publiek was ook ontzettend gezellig en er hing een hele fijne sfeer. Ik ben niet vaak trots, maar dit was wel zo’n momentje”, zegt ze. Op haar Instagram kanaal heeft Wendy tal van korte filmpjes hierover gedeeld. Op het talentenpodium lopen immers de bezoekers voorbij die net het hoofdconcert hebben gezien. Daar wil je als muzikant en songwriter laten zien wat je in huis heeft. Het is een motivatie om naast een single als Hell On Earth weer wat nieuws te gaan doen. ,,Ik zit alweer in de studio”, laat ze weten.

Agenda

‘Mijn doel is om meer te focussen op mijn community en die te laten groeien tot iets moois’

Haar agenda is niet leeg, want Wendy is een graag geziene gast bij haar omroep ZFM Zandvoort en dan vooral in het programma Rainbow Radio en Alternative FM. Voor de eerste vertelt ze regelmatig over Pride At The Beach waar zij ambassadrice van is. ,,Er staan heel wat ‘Prides’ in de planning”, zegt ze hierover. Muzikaal gezien komt er nog wat van Wendy’s hand dit komende jaar. ,,Ik hoop dit jaar vooral veel live te kunnen spelen en nog een leuke EP uit te brengen. Mijn doel is om meer te focussen op mijn community en die te laten groeien tot iets moois. Samen met fans zijn is erg fijn. Ook hoop ik mijn geluid dit jaar te verbreden met deze nieuwe EP”, zegt Wendy. Op 25 april is Wendy live te horen in 3voor12 Noord-Holland Vloedgolf tijdens Alternative FM op ZFM Zandvoort.