Een gemiddelde vrijdag levert drie tot vier nieuwe releases op, maar op deze vrijdag 5 april is het bizar veel, met alleen vandaag al vier nieuwe Nederlandstalige releases en dan staan er nog twee in de wacht. Op deze vrijdag nieuw singlemateriaal van Rens Jaïr & Ome Uncle, Samir, ANNABELLE en Christie. Verderop komen dan nog Lies en Saar en is er de nieuwe SKINC. Als laatste zijn er nog de Engelstalige releases van onder meer Harlem Lake, Joost Laméris en Surfing Stingrays. In totaal tien nieuwe releases en dat is best veel. Dit releaseweekend is een vervolgverhaal met vandaag deel 1.

Rens, Jaïr & Ome Uncle

Het prille begin van onder meer de belofte van onuitgesproken avonturen

Het drietal Rens, Jaïr & ome Uncle nemen al een voorschot op de zomer. Het drietal heeft er zin in en doen dat met een nieuwe single.

Stap in de sfeer van de lente met de nieuwe track Aardbei en Vanille van Rens, Jaïr & Ome Uncle. De melodie is doordrenkt met de zoete geur van liefde en belooft nieuwe avonturen te onthullen. Het is een uitnodiging om de warme zonnestralen te omarmen en de verfrissende briesjes te verwelkomen, terwijl je jezelf verliest in de betovering van het seizoen - waar vlinders vrij spel hebben in ieder hart.

Aardbei en Vanille vangt de essentie van het prille begin, de belofte van onuitgesproken avonturen en de vonkjes die wachten om aangewakkerd te worden. Het is een lied dat de lente omarmt als een tijd van hernieuwing, waar de natuur ontwaakt en de liefde in de lucht hangt.

Zelf hebben Rens, Jaïr & Ome Uncle er ook wat over te zeggen. ,,Het is voor ons een lief liedje over de liefde, de lente en het prille begin van daten. De hook is suggestief en hult in zich in zoetsappigheid. De verses zijn flarden van herinneringen aan in het verleden beleefde dates, gemixt met dag dromerige anekdotes over de dates die nog gaan komen", zegt het drietal.

Samir

Liefdesnummer wat past bij een zomeravond

Met de single Hypnose heeft Samir zichzelf een plek gegeven in de Nederlandstalige hiphop. Samir heeft inmiddels een opvolger klaar die past bij de komende zomer.

Het is een nummer met zomerse melodieën. Volgens Samir is You een chill liefdesnummer dat qua vibe precies past bij een zomeravond, of bij een relaxed ritje in de auto. Voor Samir is het een doel om zomerse klanken terug te laten komen, hiervoor heeft hij vocal chops gebruikt en een catchy gitaar melodie. Ook straalt de tekst een blijk van verlangen uit, maar dan op een subtiele manier. De track past misschien in Fresh Flows, New Music Friday en Vibes.

ANNABELLE

Eigen geluid vanuit een bron van pijn en kracht

Op vrijdag 5 april brengt ANNABELLE haar debuutsingle Duivel Aan M’n Zij uit. Met de debuutsingle geeft ze direct een visitekaartje af. Zelf omschrijft ze haar materiaal als een nieuw en eigen geluid vanuit een bron van pijn en kracht. Ze doet geen concessies aan haar authenticiteit en is van plan nog veel meer van zich te laten horen. Duivel Aan M’n Zij gaat deel uit maken van haar debuut EP die later dit jaar gaat verschijnen.

ANNABELLE begint 4 jaar geleden haar carrière na haar studie in de marketing. Vrij snel komt ze bij zichzelf erachter dat ze een masker draagt. Ze komt zichzelf tegen in groot ongemak. Als je denkt wie je bent en dat niet blijkt te zijn. Ze heeft geleefd naar verwachtingen van anderen, haar omgeving en de maatschappij. Eigenlijk is ze zichzelf volledig kwijt geraakt. Voor haar zelf een grote les, met veel donkere periodes, waar ze tot op de dag van vandaag heel dankbaar voor is. Vanaf dat moment is ze trouw gebleven aan zichzelf en haar droom gaan najagen in de muziek.

Veilige omgeving verlaten

Muzikale bagage mee uit steden als Londen en Parijs

Tijdens de pandemie begint ANNABELLE met schrijven en leert zichzelf piano spelen. Ze kiest ervoor om haar veilige omgeving in Amsterdam te verlaten en vertrekt naar Londen. Hier studeert ze een jaar aan BIMM, een muziekschool. Hierna woont ze een half jaar in Parijs om te studeren aan de Wisseloord Academy waar ze leert produceren en samenwerken in de studio met andere artiesten. Zo maakt ze zichzelf wegwijs in de muziekindustrie.

In Duivel Aan M’n Zij neemt ANNABELLE je mee door een intense reis waar zij zichzelf verlost van haar donkere dagen. Ze zingt dat ze klaar is om te vergeven, klaar om haar verleden, en alles wat daarbij komt kijken, toe te laten, niet te verzwijgen. Dit nummer is het startpunt om van haar mentale uitdagingen en destructieve gedachten afscheid te nemen en zichzelf te accepteren om wie ze is in haar volledigheid.

Christie

Terug naar het begin

Voor Christie is haar nieuwe single In De Palm Van Uw Hand terug gaan naar waar het voor haar zelf is begonnen. Terug gaan naar de basis, want als je verhalen vertelt over mensen op Onze Verhalen, hoe zit het dan met de verhalenverteller zelf?

De nieuwe single heeft daar alles mee te maken. ,,Toen ik mijn album Onze Verhalen had afgerond merkte ik dat het ook veel in mij had uitgewerkt. Ik had veel verschillende mensen geïnterviewd en een van de vragen die ik soms stelde om tot de kern van hun verhaal te komen was 'neem me eens mee terug naar toen je klein was'. Ik ben daardoor ook zelf meer gaan nadenken over mijn 'roots'. Waar liggen mijn wortels? Deze mensen zijn daar zo openhartig over geweest, en het zorgde ervoor dat ik ook meer ben gaan kijken naar hoe ik ben opgegroeid, welke dingen ik heb meegenomen de volwassenheid in, hoe ik 'gevormd' ben. Deze verschillende thema's zijn ook de inspiratie geweest voor mijn aanstaande album Geworteld”, vertelt Christie. De single In De Palm Van Uw Hand zegt veel over haar geloof in God. Op de single vertelt Christie min of meer wie ze nu eigenlijk is en hoe dat is gekomen.

Over haar ontmoeting met God is de songwriter heel openlijk over. Juist die eerlijkheid is direct de kracht van Christie die op een moderne wijze haar songs en haar eigen geloof daarin weet te verwerken.