Hoewel het festivalseizoen flink bezig is, zijn er toch nog nieuwe muziekreleases die de aandacht mogen krijgen. Aan het slot van juli komt Raoul & The Wisemen en Eurydice met nieuw singlemateriaal en is er een nieuwe EP en wel van Fleebag. Een mix van toegankelijke pop met stevige kost en indie met zomerse vibe.

Raoul & The Wisemen

Aardig geprobeerd

In mei heeft Raoul Wijsma met zijn band Raoul & The Wisemen al aandacht gekregen voor zijn single Stranger To Her World. Een jaar ervoor heeft hij Hurricane uitgebracht.

De nieuwe single Nice Try is geproduceerd door David Hoogerheide (muzikant en live producer bij Froukje en Wende). ,,Het gaat over het moment dat je door hebt dan iemand een spelletje met je speelt. Wat doe je dan? Je confronteert diegene en kiest voor jezelf!”, vertelt Raoul over de nieuwe single. Ongemerkt zal de release niet voorbij gaan, want zoals Raoul het zelf zegt ‘gebeuren er een aantal toffe dingen’. ,,Zo mogen we de single live voor het eerst spelen op Alle Kleuren Oost, een Pride festival in Amsterdam Oost en staan we met ons eigen wijn & muziekconcept/podium op de Sunday Market op het Westergasterrein in Amsterdam. Later deze maand gaan we op tour naar Slovenië!”, zegt Raoul over wat hij met de band gaat doen.

Eurydice

Nieuw hoofdstuk van progrock band uit Noord-Holland

Het afgelopen jaar heeft Eurydice met hun EP The Gift uitgebracht. Daarna heeft de band een aantal optredens gedaan in onder meer Podium Victorie tijdens Record Store Day van dit jaar. Afgelopen maand laat de band weer nieuw materiaal horen met de single Killing Floor.

Living With Strangers is een garagerock nummer met sterke prog rock invloeden. Het nummer  verkent de verleidingen die je in het leven tegen kunt komen en de angst om iets op te geven waar je  jarenlang voor hebt gevochten, maar waar je nu wellicht te lang voor lief hebt genomen. Het  beschrijft ook de neiging om anderen de schuld te geven, terwijl je diep van binnen weet dat jij  degene bent die iets had kunnen veranderen.

Er zit nog een verhaal aan Living With Strangers. Volgens Jim Versteegh van Eurydice is de opname van de single al bijzonder te noemen. ,,Het is opgenomen met slechts zes microfoons in een schuur en dat heeft ons nummer een rauwe, authentieke  sound opgeleverd die perfect past bij de intensiteit en emotie van de tekst”, vertelt hij over de single.

Fleebag

Fleebag

Het schemergebied tussen indie-rock en indie-pop

Na drie singles te hebben uitgebracht, voltooit Fleebag met Cliches hun nieuwe EP Love In Pretty Places. Eerder heeft Fleebag de singles Lovely Sentiment, Teardrops en Lost In A Haze.

Het openingsnummer, Cliches, doet volgens de band eer aan door op de meest clichématige manier de liefde te beschrijven. Met teksten als "You set me free, a love that's meant to be" Maakt Fleebag direct duidelijk dat de woorden de titel volledig waarmaken. De pompende drums en zweverige gitaarpartijen zorgen ervoor dat de heupen weer los kunnen. Er zit veelal een zomers en warmbloedige vibe aan het geluid van Fleebag waarmee ze in 2022 tijdens de Rob Acda Award hun stempel hebben gedrukt. Toch zit er een klein rafelig randje aan Fleebag wat de band ook weer charmant maakt. Echt hard klinkt het niet, maar dynamisch is het zeker wel te noemen.

Je kunt dus zeggen dat de EP Love In Pretty Places verschillende combinaties kent van de indie. Het zit tussen de indie-rock en indie-pop in. In dat schemergebied voelt Fleebag zich prima op hun gemak waar ze hun veelzijdigheid volledig kunnen laten horen.