De nieuwe releases voor dit paasweekend wordt uitgesmeerd in twee bedrijven, met op deze vrijdag aandacht voor nieuw albummateriaal. De albums komen beiden uit de hoofdstad waar Mikki Wood en M-JO verantwoordelijk voor zijn.

M-JO

Muzikale duizendpoot uit Amsterdamse underground brengt nieuw album

In februari van dit jaar heeft M-JO de single Where You Go Tonight nog uitgebracht. Nu komt de Amsterdamse muzikale duizendpoot met een album die als titel Muffin's Mayhouse meekrijgt.

Mark de Jonge zoals M-JO in het echt heet, is al jaren actief in de muzikale underground van Amsterdam. Zijn muziek is lastig om te schrijven, maar wat hij wel kan, is het schrijven van songs. Hij omschrijft zich bijna als een Quentin Tarantino van de popmuziek en hij plukt elementen uit ruim 70 jaar popgeschiedenis en brengt ze samen tot nieuwe muziek, die qua melodieën en productie soms lijken alsof ze al decennia hebben bestaan. Sommige critici hebben wat aan te merken over het eigenwijze, kwetsbare stemgeluid wat M-JO heeft, maar als muziekinstrumenten ontstemd klinken op een album als Passages van Francis Alban Blake mag er wat aan het stemgeluid ook wat mankeren.

Het nieuwe album Muffin's Mayhouse is een coproductie met Ro Halfhide, met wie M-JO ooit Lucky Fonz III's begeleidingsband de Felle Kleuren heeft gevormd. Net als M-JO's Nederlandstalige album Het Gebeuren uit 2022 die hij onder de artiestennaam Drroomgordijnen heeft uitgebracht, kent ook dit album dezelfde gedetailleerde en uitvoerige opname- en mixbehandeling als zijn Nederlandstalige voorganger.

Mikki Wood

Een bonk energie

Zelf zeggen dat hun muziek uit catchy melodieën, rauwe energie en strakke ritmes. De Amsterdamse punk en garagerockband Mikki Wood is sinds 2019 bezig. Na eerst al wat singles te hebben uitgebracht, is het nu het moment om hun debuutalbum High On The Moon uit te brengen.

De band weet hun muzikale ingrediënten tot een heerlijke mix van punk- en garagerock klaar te maken tot een eenpansgerecht waarbij zij zijn beïnvloed door grote voorbeelden als The Clash en Rancid. Mikki Wood is een band die alles zelf doet. ,,High On The Moon is onze debuutplaat. Alles is gedurende de afgelopen 3 jaar opgenomen in onze thuis-studios en volledig zelf geproduceerd, de plaat wordt ook via het eigen label Yaya Records uitgebracht. De titel High On The Moon is een zinsnede uit één van onze eerste songs Babylon View die ook op het album staat. Door de vele lockdowns en het jarenlang schrijven en schaven aan onze muziek voelden wij ons als band op een andere planeet. Na veel bloed, zweet en tranen is het eindresultaat tegelijkertijd een werkelijke ‘High’ voor ons, een hoogtepunt en een mijlpaal! ”, zegt de band over hun debuutalbum.