Het tweede deel van het Nederlandstalig werk loopt nogal uiteen, want waar Lies en Saar hun liedjes maken die bijna in een theater kunnen worden gebracht, ligt dat voor SKINC wat anders. Een echt luisterliedje waarin de onzekerheid in doorklinkt met daarnaast het verhaal van te weinig geld hebben en eigenlijk alles willen doen. Twee uiteenlopende stijlen, hoewel er ook een overeenkomst is, namelijk: onzekerheid.

Lies en Saar

De onzekerheid als jong volwassene

In oktober van het afgelopen jaar heeft het tweetal Lies & Saar de single Lieveling uitgebracht. De muziek van het tweetal kent een dromerige laag en bovendien is het de samenzang die hun muzikale arrangementen sterk maakt.

Dat is ook terug te horen op hun tweede single Gister en dit nummer komt binnenkort uit op een nog te verschijnen EP. Gister gaat over de onzekerheid die je als jongvolwassene hebt omdat er zoveel beslissingen zijn te nemen dat je soms erg kan gaan twijfelen”, zeggen Lies & Saar over het liedje. De single blijft hangen wan Gister heeft een refrein die lang na blijft klinken in het gehoor. De single kent een twijfelend karakter. Moet ik linksaf of toch eerder naar rechts. Durf ik me aan iemand te binden of laat ik los omdat ik er toch nog niet klaar voor ben?

Eind mei verschijnt hun debuut EP Lieveling. De vijf liedjes die Lieveling rijk zijn, gaan over hun diepste zielenroerselen als verloren vriendschappen, liefdesperikelen en gemis.

SKINC

Niet stressen om geld en geniet van het leven als een ‘Arme Stakker’

Het maximale uit alles willen halen zonder een stuiver op zak hebben? SKINC beschrijft het probleem op hun nieuwe single.

Herkenbaar voor velen. Een probleem wat niet alleen bij jongeren voor komt, maar ook andere volwassenen, hebben dat gevoel dat je aan het eind van je geld een stuk maand overhoudt. Wel beschrijven de mannen van SKINC hun huidige situatie nadat ze net het studentenleven achter zich hebben gelaten, maar nog wel leven met het budget van de gemiddelde student. Alleen de mannen van SKINC zien ook hier het positieve van in en genieten ze elke dag als arme stakkers. Het nummer Arme Stakker heeft een heerlijke ska sound en gaat vooral om de positieve kanten die het niet hebben van werk of geld met zich meebrengen.

De single Arme Stakker is alweer het tweede nummer wat SKINC uitbrengt op het label Nouveau Riche. Net als de voorganger Het Sollicitatiegesprek, is deze track weer een vrolijke tune die gaat over feesten en een zorgeloos bestaan. Want waarom zou je stressen om geld als je elke dag kunt uitslapen, niet hoeft te werken, lol kunt hebben met je vrienden en muziek kunt maken?