Er zijn muzikanten die blijkbaar 24/7 aan staan en Joris Anne is er één van. Ondanks het festivalseizoen verschijnt er weer een nieuwe single. Jespfur doet weer van zich spreken met een nieuwe single. Zonneprijs finaliste LNDE komt met de opvolger van haar debuutsingle ‘Sunflowers’. Daarnaast is het debuut van de Hoofddorpse band The Kruuk die op zaterdag 3 augustus met twee singles komt.

Joris Anne

Weer een nieuw album op komst

Je vraagt je af wanneer Joris Anne rust neemt. Het brein van de muziekmaker draait op volle toeren en het levert weer nieuw materiaal.

Het gaat zelfs zo ver dat Joris op de sociale media een foto heeft gedeeld met de tracks die er op komen te staan. Het hilarische antwoord van producer Thor Kissing volgt snel, maar bij enkele tracks staan wat vraagtekens, want de producer van ook Joris nieuwe liedje Verliefd Op Jou werkt misschien wat minder snel. Verliefd Op Jou is volgens Joris een Armand-esque liefdesliedje, met zang en akoestische gitaar door hemzelf en dankzij de eerder genoemde producer Thor Kissing ook een piano- en drumpartij, geheel in MIDI-vorm.

In september volgt dan weer een nieuw album van Joris Anne. Het nieuwe album gaat overigens Mijn Muze heten.

LNDE

Verschillende emoties bij verliefdheid

2024 is voor LNDE het jaar van muziek uitbrengen. Eerder doet ze dat al met haar debuutsingle Sunflowers en inmiddels komt de songwriter met de opvolger van die single.

Het is al een bijzonder jaar voor LNDE die onder meer meedoet aan de Zonneprijs. Na de voorronde te hebben gewonnen, staat ze met haar band ineens in de finale en speelt ze in de grote zaal van Paradiso, waarmee eigenlijk al een wens in vervulling is gegaan. Met haar bijzondere stemgeluid lijkt LNDE je beet te pakken met de songs die ze maakt. Met haar nieuwe single Lost is dat niet anders. ,,Het liedje Lost gaat over de verschillende emoties die gepaard gaan met verliefd worden en weer ontliefd raken. Het gaat over deze mooie, maar chaotische verwarring die je zo helemaal kan overnemen, waardoor je je verloren voelt. Als iemand niet blijkt te zijn wie je dacht en/of als een relatie uit gaat, is het soms moeilijk te bevatten waarom, omdat we graag vasthouden aan het droomplaatje dat we hadden willen zien”, vertelt LNDE over haar nieuwe single.

Jespfur

Muzikale reis van multi-instrumentalist

Eerder heeft het werk van Jespfur al aandacht gekregen, maar ondertussen heeft de multi-instrumentalist ook het album Pedestrians Of Bright Silence uitgebracht.

Jespfur is inmiddels begonnen aan een transcendente muzikale reis met Zuid-Londense producer Oliver Palfreyman. Het resultaat is hun gezamenlijke single Let it Wire.

Het muziekstuk is een symbiose, waar in elkaar verweven en ingewikkelde patches van gitaar en basgitaar, etherische vocale texturen en een onmiskenbaar drumpatroon zijn verwerkt. Palfreyman is een kunstenaar en producer uit Londen waarmee hij heeft samengewerkt artiesten als Lex Amor, George Riley, Goya Gumbani en Maxwell Owin, zoals evenals het uitbrengen van een breed scala aan solo-releases. Let it Wire is de eerste single uitgebracht met Jespfur, dat het samenweven van hun individu vastlegt sonische werelden.

Naast het eerder uitgebrachte album Pedestrians Of Bright Silence heeft de Amsterdamse muziekmaker met zijn band Weak Moves in 2023 het album Geodesic uitgebracht. Let It Wire is zijn eerste officiële gezamenlijke single in zijn discografie. De single duikt in het concept van draden, kabels en lijnen die beide met elkaar verbinden materiële en immateriële. Jespfur wil hiermee de luisteraar begeleiden met zijn hypnagogische melodie, waar momenten zijn doordrenkt met een gevoel van onverwachtheid, sprong en cultivatie energie.