Het Nederlandstalige en Engelstalige werk zijn eerlijk verdeeld voor de derde vrijdag van juni. Er is een album van Féli Vezo die eerder deze week al is uitgekomen en twee kakelverse singles waarvan er ook hier één in de Nederlandse taal is gemaakt. The Lost Noise komt best een kritische ballad en rapper Wolfie beschrijft zijn periode na een relatiebreuk.

Féli Vezo

Verlangen is terugkerend thema

De echte naam van Féli Vezo is Féliciën Veldema. Hij woont tegenwoordig in Amsterdam, maar oorspronkelijk komt hij  uit de provincie Utrecht. Daar liggen ook zijn wortels en de mensen waarmee hij muziek maakt. Hij laat zich horen in raps met attitude en zelfspot en laat met zijn zang een meer gevoelige kant zien. Na een aantal singles en features wilde hij een persoonlijk album maken en zijn eigen stijl vinden. Die stijl is nu te horen op Op Zoek Naar Geluk. Nu hij het album heeft afgeleverd is Féli van plan om mee te doen aan de Popronde 2025 en heeft al ideeën voor een volgend album.

Terug naar het album Op Zoek Naar Geluk wat voor Féli een zoektocht is naar hemzelf en zijn eigen stijl. De muziekstijlen wisselen elkaar daarom af, waar hij met zijn gevatte raps en met poppy hooks deze als een rode draad door het album heen laat lopen. Féli schrijft, rapt en zingt zijn eigen teksten en melodieën. Verlangen is een terugkerend thema op het album. Verlangen naar liefde, oude vriendschappen en wel of niet juist niet verlangen naar behoren tot een identiteit. Het nummer Onbekend bezingt de verandering van zorgeloos samenzijn met vrienden naar een volwassen leven waar de afstand onderling steeds groter wordt. Dit was het eerste nummer dat Féli voor dit album schreef en zette de toon voor meer persoonlijk werk. Zo verwijst het nummer Alright naar de tegenslagen in zijn jeugd en is in de outro een boodschap van zijn vader te horen. Daarnaast laat Féli Vezo zich graag zien als entertainer, de hooks in Vizier en Tot Ik Jou Zie blijven hangen en zetten het thema verlangen letterlijk neer.

The Lost Noise

Vergissingen en mislukkingen kunnen mooi zijn

The Lost Noise is al jaren actief als band. De muziek die de band maakt, heeft een veelvoud aan invloeden die de band tot een geheel weet te maken. Juist dat is de tourmanager Steef Nijman van Wulf ook al opgevallen. Hij vindt dat de band goed nadenkt over het maken van hun songs die volgen hem zijn voorzien van een kop en een staart en lekkere spanninsgbogen.

Intussen heeft The Lost Noise weer nieuw singlemateriaal. ,,Beautiful Mistake is een enorm krachtige maar toch ook actuele song, waar liefde & haat - natuur & beton samen komen tot één geheel. In ons nummer staan milieuvervuiling, de donkere tijden in de samenleving en de rol van A.I. centraal, met toch een sprankeltje hoop hoe mislukkingen toch tot een mooi geheel kunnen komen”, zet David Ruijgvoorn van de band over de nieuwe single. Hij denkt dat Beautiful Mistake best een groot publiek aanspreken.

Beautiful Mistake is een ballad. Maar wel één van de alternatieve kant. De tekst is afkomstig van Natascha Tamarit de Reus en laat een samensmelting horen met een sferisch gelaagde gitaar van Nick Klok, ondersteund door de drums en samples van Jelmer de Backer en daarbij een herkenbare riff van David.

Wolfie

De periode na een relatiebreuk

Vorig jaar heeft Wolf Kuik beter bekend als Wolfie de EP Omhoog uitgebracht. Daarin beschrijft de Nederlandstalige rap/popartiest uit Amsterdam de verschillende fases die hij heeft meegemaakt in zijn leven als dakloze.

Met dat verhaal heeft zijn muziek hem geholpen om de wereld om hem heen beter te begrijpen na een jeugd op straat. De muziek van Wolfie is een reflectie van zijn eigen reis, rauwe emoties en eerlijke verhalen. De soms donkere geluiden en dan ook nog eens in combinatie met zijn stem, maken de nummers die zich onder meer hebben afgespeeld aan de andere kant van de maatschappij.

Inmiddels laat Wolfie weer van zich horen met zijn nieuwe single In Mijn Bed. In deze track vertelt hij over de periode na zijn relatiebreuk, waarin zijn ex hem een bericht stuurt dat ze hem nog mist, maar het voor hem al te laat is. Ondertussen is hij verder gegaan, maar vult dit niet de leegte in zijn bed noch zijn hart. Naast de single heeft Wolfie ook nog een videoclip gemaakt die later nog gaat verschijnen. De clip is gemaakt door Malpatin.

KOLBAK

Identiteit weer centraal op nieuwe single

De afgelopen maanden heeft KOLBAK zich weer laten horen. Ze doen dat met de singles Play Time, Smoke And Mirrors en met I Make U. Vooral de laatste heeft het behoorlijk goed gedaan op streamingsdienst Spotify.

Het kan dan ook niet uitblijven, want KOLBAK heeft weer een opvolger van deze drie singles met als titel Salad Days. Net als de vorige drie nummers handelt het nummer over identiteit, maar waar in de andere nummers gaan over verlies van identiteit door oorlog, door hoogmoed of door mensen met macht gaat dit nummer terug naar de tijden van onschuld, spanning en vooral onbeantwoorde liefde. In de single is de melancholie sterk vertegenwoordigt. Het bassloopje in de single zorgt daarvoor. Op Salad Days laat KOLBAK een vleugje psychedelie de indie ontmoeten.