De stortvloed aan nieuwe releases op vrijdag 5 april komt aan een einde. Deze vrijdag heeft twaalf nieuwe releases en waar die van Wendy Moore nog heel even op zich laat wachten. In het laatste deel op deze zondag is er aandacht voor het Engelstalige werk met muziek van uiteenlopende aard zoals ingetogen blues van Harlem Lake, een funky psychedelisch nummer in een wat grimmig jasje van Surfing Stingrays, de alternative pop van Daisy Bellis en een zacht nummer van Joost Laméris om risico te nemen in de liefde.

Joost Laméris

Zelfontdekking en risico’s durven nemen

Al eerder weet Joost Laméris diep door te dringen met zijn muziek en vooral ook teksten. Dat heeft hij onder meer laten horen op zijn debuutalbum How My Dreams Are Made.

Dat album is zijn debuutalbum en heeft Joost vorig jaar november uitgebracht. Inmiddels is het tijd voor de nieuwe single Yours waar Joost het thema van zelfontdekking belicht met het omarmen van een nieuwe liefde, zelfs na het ervaren van eerdere hartzeer en teleurstellingen in relaties.

Op Yours klinkt zijn kalme zangstem en vertelt hij op een diepgaande reis door de ups en downs van liefde en vertrouwen. Met poëtische teksten en een melodische akoestische sound, weet Joost de complexiteit van menselijke emoties te vangen in elk couplet en elke melodie. Het nummer begint met een intieme gesprek van Joost naar zijn geliefde, waar hij zijn bereidheid toont om te vechten voor de relatie, zelfs in moeilijke tijden. Het refrein, gedragen door warme gitaarklanken, belooft een toekomst van stabiliteit en harmonie, ondanks de uitdagingen die komen kijken bij het liefhebben van elkaar. ,,Soms moet je gewoon het risico nemen en je hart openstellen”, zegt Joost.

Met elke strofe onthult Laméris meer van zijn innerlijke strijd en verlangen naar een diepe verbinding. In de brug breekt hij door de muren van angst en twijfel heen, en verklaart hij vol overtuiging zijn toewijding aan zijn geliefde. Yours is niet alleen een muzikaal meesterwerk, maar ook een emotionele reis die luisteraars raakt en inspireert. Hij kijkt ernaar uit om zijn publiek te verrassen met dit nieuwe muzikale hoofdstuk en hun harten te veroveren met zijn oprechte en ontroerende melodieën.

Daisy Bellis

De viering van zelfliefde

Niet alleen L’Asset heeft het over zelfliefde op Self-love, ook Daisy Bellis doet dat op haar nieuwe single Goddess Of Love. Met de nieuwe single begint Daisy Bellis aan een serie van nieuw materiaal.

Goddess Of Love is een verhaal over de viering van zelfliefde, vrouwelijkheid en je muze vinden. Na drie jaar te zijn verdwenen, komt ze terug met nieuwe muziek. Helemaal stil is het niet geweest rondom Daisy Bellis, want vorig jaar is ze nog finalist geweest tijdens de Rob Acda Award. Daisy verwelkomt je in haar mythische wereld, waar muziek verhalen vertelt over vrouwelijkheid en natuur en je niet meer terug wilt naar de realiteit. Ze combineert pianopartijen, krachtige gitaren en sfeervolle harmonieën, wat resulteert in een mix van baroque pop met folk vibes. De muziek doet menigeen denken aan Florence And The Machine, The Last Dinner Party en Aurora. De single Goddess Of Love is de eerste single van vijf stuks en gaat over de viering van het vrouw zijn. Het gaat erom dat je weet wat voor soort liefde je verdient om te ontvangen. Een single die een verhaal verteld over je muze, vrouwelijkheid en zelfliefde.

‘Give her strength, give her hope and love her forever and always’, is het credo wat Daisy Bellis hierbij noemt. Daarnaast laat ze de viering van deze nieuwe single niet zo maar ongemerkt voorbij gaan, want op donderdag 11 april geeft ze in de Amsterdamse Toekomstmuziek een heuse singlereleaseshow.

Surfing Stingrays

Grimmige verhalen in pittoresk Frans plaatsje

In de maart hebben de Surfing Stingrays uit Amsterdam al een voorschot genomen op het voorjaar met hun single Remembering My Number. Een zonnig klinkend nummer, maar de opvolger zit iets ander in elkaar.

In de funky indie single There's Always Something In This Town komen drie grimmige verhalen samen rond het pittoreske Franse plaatsje Verdon, waar de band ook het aankomende album heeft opgenomen.

Het eerste verhaal volgt een oude romance die bloeide te midden van de idyllische straten van Verdon. De liefde tussen twee zielen eindigt helaas met een bloederige moord...

In het tweede verhaal volgt de luisteraar een corrupte en verslaafde politieagent die op de vlucht is voor zijn gruwelijke daden in Verdon...

Ten slotte onthult het derde verhaal het verlangen van een prostituee om te ontsnappen uit Verdon. Ze moet alleen haar lichaam verkopen om haar doel te bereiken...

Met There's Always Something In This Town fantaseren Surfing Stingrays over wat er in Verdon gebeurt terwijl zij zich opsluiten in de studio. In hun hoofd is Verdon niets meer dan een Franse versie van hun thuisbasis Amsterdam.

Harlem Lake

Bluesband laat gevoelige kant zien

Harlem Lake staat bekend om hun energieke ‘rock anf soul’ geluid, maar deze keer laat Harlem Lake laat hun gevoelige kant zien op de americana ballad The Thought Of You.

Het nummer is de tweede single van het album The Mirrored Mask, De bedoeling is dat dit album in september 2024 gaat verschijnen. De The Thought Of You klinkt intiem, voornamelijk door de warme gitaarklanken en oprechte beleving van zangeres en frontvrouw Janne Timmer. Over de single zelf laat Sonny Ray het volgende weten. ,,Dit nummer beschrijft de angst en pijn van het beëindigen van een liefdesrelatie en weerspiegelt een innerlijke strijd; je wilt de persoon waar je zo veel van houdt geen pijn doen, maar weet ook dat dit onvermijdelijk is om weer vooruit te kunnen”, zegt de gitarist over de single.

Het nieuwe album

Europese tournee

Het nieuwe album The Mirrored Mask heeft nog acht unieke nummers naast de ballad The Thought Of You, variërend van bluesrock tot ballads en de herkenbare rock-'n-roll. Met dit album komt de band tegemoet aan de behoeftes van gitaar fanaten, van Hammond-orgelliefhebbers en van hen die nieuwsgierig zijn naar diepere betekenissen achter de poëtische teksten.

Zowel The Mirrored Mask als het vorige album A Fool’s Paradise uit 2021 verkennen de complexiteit van het 'mens zijn', en hoe we ons verhouden tot een wereld vol oppervlakkigheden en uiterlijke schijn. Harlem Lake staat voor 'jezelf mogen zijn' in een wereld waarin veel mensen zich anders voordoen en daardoor de oprechte connectie met andere kwijtraken. De boodschap van de band bedraagt dan ook: enkel door je diepste emoties te delen, kunnen we echt met elkaar verbinden. En dat is precies wat Harlem Lake doet met The Thought Of You.

Voor de band zelf is het allesbehalve stil zitten. Dit jaar begint Harlem Lake aan een langverwachte Europese tournee, met onder andere optredens in Duitsland, Frankrijk, Nederland, Zwitserland en Noorwegen.