Nieuw singlemateriaal is het wat de klok slaat op de derde vrijdag van mei. DUNE Aimee komt met haar nieuwe single. Een oude bekende is weer terug van weggeweest en dat is PIEN en als laatste komt Harlem Lake met een single die verrassend anders klinkt als wat ze eigenlijk als bluesband maken. Als laatste wordt nog even de nieuwe single van Conpany 23 aan het rijtje toegevoegd.

DUNE Aimee

Voor iedereen die het eng vind om weer verliefd te worden

DUNE Aimee komt uit Haarlem en is een zelfstandige songwriter en maakt alt-pop. Afgelopen maand heeft ze haar Her uitgebracht., hoewel ze hiervoor al muziek heeft gemaakt. Ze heeft gestaag gewerkt aan haar huidige materiaal.

DUNE Aimee is groot geworden met persoonlijkheden als Adele en P!NK. Die hebben haar gevormd tot wie ze nu is. Met haar actuele materiaal probeert ze haar gevoel en gedachten in de Engelstalige wereld van kwetsbare teksten en pakkende hooks over te brengen op het publiek. ,,Ik laat mij inspireren door artiesten als Julia Michaels, Renée Rapp, Lizzy McAlpine en Sigrid”, zegt DUNE. Het gestaag werken aan haar huidige materiaal heeft te maken met haar opleiding. Dat doet DUNE Aimee aan het conservatorium in Engeland. Ze is niet de enige Nederlandse en ook Noord-Hollandse, want PIEN (ook met een nieuwe single) heeft dezelfde weg bewandeld als het gaat om de opleiding aan de andere kant van de Noordzee. ,,Nu ik weer terug ben in Nederland, werk ik toe naar mijn  EP release By The End of Dune”, vertelt DUNE.

Voorafgaand aan de EP komt DUNE met de opvolger van Her en dat is Bad At Healing. ,,Een nummer voor iedereen die het eng vind om weer verliefd te worden, maar het wel heel graag wil. Piekeren, zelf sabotage en je afvragen of het überhaupt wel om de persoon gaat of omdat je niet alleen wil zijn; alles voelt onzeker, zelfs als alles goed gaat. Gevoelige teksten met een stukje zelfreflectie in een indie-pop jasje en pakkende melodieën die als oorwurm blijven hangen”, vertelt DUNE over haar nieuwe single.

De release van haar EP By The End Of Dune gaat niet onopgemerkt voorbij. Op woensdag 26 juni geeft ze een releaseshow in Patronaat Haarlem.

PIEN

Zorgen en onzekerheden

Net als DUNE heeft PIEN de basis voor haar muzikale activiteiten in het Verenigd Koninkrijk gelegd. Alleen PIEN heeft haar opleiding aan het Royal Conservatorium in Schotland gedaan. Het is lange tijd ook stil geweest, maar ze is terug met een nieuwe single.

Op haar nieuwe single Old deelt ze haar zorgen en onzekerheden over haar carrière in de muziekindustrie en haar timing daarin. In de song klinken teksten door als ‘Should I just give up’, am I already too old for this stuff. Should I just go home and forget all about it.’, die deze gevoelens ook benadrukken. Voor dit nummer heeft PIEN gewerkt met producer Joshua Guy, haar vaste gitarist Kristian Milan en horn speler/bassist Henry Wright. Volgens PIEN heeft deze song een unieke mix van funk, pop en indie rock met haar kenmerkende rauwe teksten en swingende melodieën.

Het verhaal achter Old geeft PIEN ook. ,,De laatste paar jaar praat ik over het onderwerp leeftijd en ouder worden in de muziekindustrie met veel van mijn mede artiesten/collega’s en iedereen voelt en denkt hierover hetzelfde als ik (dat we te oud zijn om het te maken), maar niemand deelt deze emoties en struggles dus dacht ik, laat ik dan de eerste zijn die er een nummer over schrijft”, vertelt PIEN.

Harlem Lake

Verrassende countryblues single

Harlem Lake staat echt bekend om het maken van blues en in de Nederlandse maar ook Europese blueswereld wordt de band als een grote bluesband gezien. Met het uitbrengen van Fooled Again komt Harlem Lake met en wat verrassende kant. De nieuwe single is meer een countrybluestrack en zeg maar gerust ook americana. Volgens de band zelf klinkt in de nieuwe single heel veel vrolijkheid en wat ze ook zeggen, klopt ook.

Eerder heeft Harlem Lake hun ziel en zaligheid gelegd in hun ballad The Thought Of You. Op die single licht de band uit Hoofddorp min of meer een tipje van de sluier op van het nieuwe materiaal wat in aantocht is. Met Fooled Again laat zangeres Janne Timmer horen hoe ze overeind kan blijven als het geromantiseerde beeld van een minnaar als een zeepbel barst. De track vertelt het verhaal van een afgewezen vrouw, die meer dan een of twee keer door haar minnaar wordt geleid. In de single zit alles wat de countryblues omvat. Van relaxte gitaarriffs, een krachtige akoestische gitaar in de klassieke Americana-stijl tot een gitaarsolo ondersteund door een meezinger aan toe. Allemaal met een ritme dat duidelijk beïnvloed is door country en Southern soul. Met een mix van zelfvertrouwen en sexappeal wil Harlem Lake vooral de kant van tegenslagen van de liefde snel vergeten en aan te moedigen om te dansen in plaats van te wentelen in zelfmedelijden.

Conpany 23

Muzikale creativiteit aan het IJsselmeer

Waar Harlem Lake al verrassend uit de hoek zijn gekomen, geldt dat minstens voor de tweede single van het Volendamse Conpany 23. De band gooit met hun nieuwe single over een andere boeg.

Waar voorganger Million Fabels End behoorlijk de kant van de rock op gaat, geldt dat duidelijk niet voor Negativity Queen. De song is geschreven door Conrad Schilder en Aron de Wit. Duidelijk is dat de band ook country speelt, waarmee Conpany 23’laat horen dat het de hand wat muziekstijlen spelen betreft, nergens voor om hoeft te draaien. Ze spelen het gewoon. Op de single lijkt het toch allemaal te gaan over wat je in relaties kunt tegenkomen. Als iemand zich binnen een relatie ineens anders begint te gedragen en waar de negativiteit ineens een rol gaat spelen. Het beeld van een ‘primadonna’ waarbij alles moet worden aangereikt en vooral niks is goed en je kunt je met weinig tevreden te stellen. Materialisme voert de boventoon en andere zaken doen er eigenlijk veel minder toe. De ergernis vertaalt zich in het beluisteren van de single. Het is een scherp contrast met hoe de song klinkt en dat is ook direct de kracht van Negativity Queen.