Het zijn allemaal nieuwe singles en waarvan er één het langverwachte debuut is van een band die vorig jaar al weet op te vallen in het Patronaat en later op één van de podia tijdens Bevrijdingspop Haarlem. Om daar mee te beginnen. De eerste single van High On Chai is een feit. De twee andere singles zijn oude bekenden met Christie en waarbij Lorem Ipsum uit Volendam nu druk bezig is met een clubtour samen met Blanko.

Lorem Ipsum

Wordt 2024 het jaar van Volendamse band?

Het is de vraag die veel muziekliefhebbers bezighoudt uit Volendam en omstreken. Wordt 2024 het jaar van Lorem Ipsum? Als het aan de band ligt uiteraard wel.

Plannen zijn om een compleet album uit te gaan brengen. Ondertussen zijn Michelle Tuyp, Peter Steur, Tim de Boer en William Mooijer op pad met Blanko die voor zijn tweede album zijn collega’s en muzikale vrienden heeft gevraagd voor de support. De nieuwe single No Good is weer een rauwe single met stevig gitaarwerk en een dreigende bass. Op de nieuwe single verwerkt Michelle Tuyp haar persoonlijke ervaringen. ,,Het gaat over een persoon die uiteindelijk minder leuk bleek te zijn, dan die in het begin zich voordeed”, zegt Michelle. No Good heeft een sterke punkrock invloed en de single doet je zelfs even denken aan lang vervlogen tijdens uit de jaren tachtig. Dat kun je wel aan Lorem Ipsum overlaten waarbij de band al regelmatig naar heeft gekeken zoals bands als Siouxsie And The Banshees.

Christie

Metaforische single van verhalenschrijfster in muziek

Christie heeft met haar album Onze Verhalen al een bewogen jaar achter de rug. Het heeft haar op verschillende plekken gebracht om de verhalen uit de monden van verschillende mensen op te kunnen tekenen. Het album vertelt de persoonlijke verhalen van de mensen die Christie daarover heeft gesproken.

Souvenirs is volgens Christie ooit de oorspronkelijke start van het project Onze Verhalen. ,,Ik had toen net het idee gekregen om liedjes te gaan schrijven naar aanleiding van levensverhalen van mensen. Ik had alleen nog geen mensen. Om toch aan de slag te kunnen met het project ben ik toen begonnen met het schrijven over een fictief persoon en kwam deze oude man in mijn gedachten. Ik probeerde me hem zo levendig mogelijk voor te stellen, en begon hem te beschrijven.  Het lied beschrijft een weduwnaar die terugkijkt op het leven dat hij deelde met zijn vrouw. Toen ik het lied af had raakte het mij erg”, vertelt Christie.

Waarom Souvenirs niet op het album Onze Verhalen staat, heeft te maken dat Christie bewust voor heeft gekozen om alleen de liedjes er in op te nemen van echt bestaande mensen. ,,Tijdens de ‘Onze Verhalen Concerten’ raakte het lied een gevoelige snaar bij het publiek, en besloot ik daarom het lied alsnog op te nemen en uit te brengen”, vertelt de Noord-Hollandse singer songwriter.

High On Chai

De aantrekkingskracht tot het onbekende

High On Chai, de 22-jarige powerhouse uit Haarlem, laat een muzikale bom vallen met haar debuutsingle What's Going On. Vanaf 12 januari zal deze explosieve track wereldwijd te beluisteren zijn op alle streaming platforms.

,,Het is echt bizar dat mijn debuutsingle nu eindelijk voor iedereen beschikbaar is. Dit is pas het begin van een wilde rit vol hoogtepunten voor mezelf en ik ben trots dat iedereen daar nu onderdeel van mag zijn.” deelt Cheyenne Howell, beter bekend als High On Chai.

What's Going On is een reis door de turbulente wereld van experimenteren in je jongvolwassen jaren. Het verkent de aantrekkingskracht tot het onbekende en de onvermijdelijke consequenties die daaruit voortkomen. ,,Er zit altijd iets opwindends in het onvoorspelbare, het niet meteen kennen van de uitkomst. Vroeger kwam dit tot uiting in kleine dingen, zoals mijn haar verven of stiekem dat ene drankje drinken op een feestje. Naarmate ik ouder werd, is die nieuwsgierigheid blijven hangen en heeft het zich ontwikkeld naar meer 'verboden' terreinen”, vertelt Cheyenne. Uit één van die laatste ervaringen ontstaat What’s Going On.

De debuutsingle van High On Chai biedt ruimte aan al het vocale geweld wat leadzangeres en songwriter Cheyenne Howell in huis heeft en daagt haar band muzikaal uit. What's Going On is een ode aan de bad trips die erbij horen als je ervoor kiest je wilde haren niet te verliezen. De single past precies bij de toekomstplannen waarin met een enthousiaste blik op de toekomst wordt gekeken. Naast deze volgen nog twee singles, een debuut EP en een tour langs onder meer het Patronaat en Het Paard.