De start van september begint al direct met een flinke dosis Nederlandstalige muziek. Losse Jos komt met een nieuwe single. Hetzelfde geldt ook voor May Evans en als laatste neemt Carly E een voorschot op haar album ‘Natural’ dat later deze maand nog uit gaat komen en die ze presenteert op 27 september in de Roode Bioscoop van Amsterdam.

Carly E

Moderne muziek in neoklassieke jas

Misschien is het nog niet echt aan de oppervlakte gekomen, maar Carly E (Carlijn van Wijk) speelt cello en zingt vanaf haar vijfde jaar. Met het klassieke muziekinstrument heeft ze iets meer dan twee jaar terug de EP You And Me uitgebracht. Daar gebruikt Carly E het klassieke muziekinstrument voor een modern popnummer.

Vooruitlopend op het album Natural dat eind maand gaat verschijnen, brengt ze het titelnummer als single uit. Popmuziek is het allerminst. Sterker nog…Het is neoklassiek en dan ook nog eens toegankelijk, want vooral de cello op de single verveelt niet. Het is eerder luisteren naar welk instrument naast de cello ook nog zijn te horen. Dat maakt het spannend. Uiteindelijk is het menselijke geluid erin te horen die al neuriënd in het stuk is te horen. Symfonisch en modern met als basis de klassieke muziek.

May Evans

Acceptatie bij elke fase van het leven

Eind mei heeft May Evans nog van zich laten horen met de single Spin Der Illusie. Een song waar May in gaat over hoe lastig je het zelf kan maken.

De nieuwe single Ook Van Mij gaat over geaccepteerd worden in elke fase van het leven, ook bij fouten of veranderingen. May Evans vraagt dit van haar dierbaren, de wereld en haar partner. Wat gebeurt er als ze ruzie hebben en hij vertrekt in de nacht? Blijft hun liefde sterk genoeg? Geïnspireerd door Billie Eilish' docu, schreef May dit nummer in één nacht. Het resultaat is een alternatiever geluid dan voorheen, in een James Bond-achtige stijl, dat haar donkere gedachten en zoektocht naar acceptatie weerspiegelt. Ook Van Mij is de laatste single release voor haar tweede EP release die ergens wordt verwacht midden november. De single neemt alvast een voorschot op een openhartige EP vol hoopvolle en kwetsbare verhalen die May zal laten horen met optredens in onder meer Rotterdam, Amsterdam en Antwerpen.

Losse Jos

De kijk op een verkleedfeestje

De wereld van Losse Jos is er één om eigenlijk door alles heen te kijken. Dat laat hij voortdurend doorklinken op zijn materiaal. Aan de andere kant zijn de nummers die hij maakt ook stof tot nadenken.

Op zijn nieuwe single Geen Verkleedfeestje is het weer een typisch Losse Jos nummer, maar wel één om bij na te denken hoe je zelf hiermee om gaat en hoe je er naar kijkt. Geen Verkleedfeestje is een dromerige synth-gedreven track over vleeskeuringen, uiterlijk vertoon en de nadruk die wordt gelegd op het lichaam en het versieren daarvan. Het gaat over de perceptie van 'de ander', met als kern; achter de oogopslag gaat veel meer schuil dan we zien. De nummers van Losse Jos zijn ook met een filosofische inslag.

Geen Verkleedfeestje houdt je in ieder geval een spiegel voor, maar dat is soms ook precies wat muziek en de teksten moeten doen.